Bez zaprške se nekad nije spremalo niti jedno jelo na kašiku osim mesne čorbe, a i takvoj se ponekad dodavala kako bi bila zasitnija. U novije vreme, ovo malo kulinarsko čudo od samo dva sastojka postalo je poznato kao teško za probavu, al...
Profesionalni kuhari preporučuju jedan trik koji, kažu, jamči najbolji okus jela, baš kao da jedete u nekom visokokvalitetnom restoranu. U čemu je caka? Uklonite rešetku i pripremite hranu na samom dnu rerne. "To je najbolji način za peče...
Osim ako naiđete na zagriženog obožavatelja ribe ili duboko uvjerenog vegana, kome god postavite pitanje šta bi najradije pojeo za ručak, odgovorit će vam - nešto s mesom. Meso može biti savršen obrok, a može biti i totalno razočaranje. K...
Svečanost Sedmice italijanske kuhinje u Bosni i Hercegovini počela je ponedjeljak, 14. novembra i traje sve do ponedjeljka, 20. novembra. Glavni susret na SCIM-u nesumnjivo je veliki događaj zakazan u "Domu mladih", na Skenderiji, u Saraje...
Italijanska ambasada u Sarajevu, u saradnji sa italijanskom agencijom za vanjsku trgovinu ICE, predstavila je program "Sedmice italijanske kuhinje u svijetu" (SCIM) za Bosnu i Hercegovinu, koja je počela u ponedjeljak, 13. novembra. Bosans...
Jedan od začina kojem neopravdano ne poklanjamo dovoljno pažnje u kulinarstvu je – šafran. Poprilično egzotičan i aromatičan, ovaj najskuplji začin na svijetu nudi brojne prednosti za poboljšanje zdravlja i raspoloženja. Ako se još niste...
Sjajno je večeras bilo u Domu mladih u Sarajevu na svečanosti Sedmice italijanske kuhinje u Bosni i Hercegovini, koja je počela u ponedjeljak, 14. novembra i traje sve do subote, 19. novembra. Kuhari su večeras zajedno sa zvijezdom bosansk...
Ambasada Italije u Sarajevu, u saradnji sa nadležnom italijanskom Agencijom za promociju u inostranstvu i internacionalizaciju italijanskih poduzeća (ICE), bosanskohercegovačkoj javnosti je predstavila program "Sedmice italijanske kuhinje u...
Ne prestati sa usavršavanjem. Iskoristiti svaku priliku da učiš od najboljih. Ostati skroman. Osloniti se na tradiciju a istovremeno tragati za inovacijama. Vidjeti svijet, a vratiti se u svoje okruženje da ga učiniš bo...
Sastojci: – 700 g pilećeg filea // – 2 jaja – 2 kašike soja sosa – brašno – sok od limuna – kašika suvog začina – 200 g susama – 2 kašike prezli &nda...
Tortice od krompira mogu biti i glavno jelo i prilog. Krompir sadrži veoma malo masti i ima samo 75 kalorija na 100g, što ga, pored hranljivosti, čini vrlo poželjnim u ishrani. U kalorijsku bombu pretvori se kada se jede sa masnim pr...
Karbonizirani hljeb, otužni kolači, nejestivi pomfrit... Vijetnamci na Facebooku dijele fotografije svojih kulinarskih promašaja u vrijeme samoizolacije, a grupi su se na toj društvenoj mreži pridružile stotine hiljada k...
Koliko puta vam se dešavalo da spremate proizvode od tijesta i da doživite neuspjeh? To se ne dešava samo zbog nedostatka iskustva, već i zbog nepridržavanja dragocjenih savjeta. Kulinarski eksperti preporučuju ove savjete:...
Beograđaninu sa zagrebačkom adresom, kuharu Dejanu Markusu (44), gubi se svaki trag od 7. februara, a mobitel mu je nedostupan, javlja na društvenim mrežama njegova sestra Jelena Markus. Kao kulinarski stručnjak prosl...
Ako se pitate da li talenat za kuhanje ima veze sa horoskopskim znakom, odgovor je DA! Naime, nekim horoskopskim znakovima su urođene karakteristike: strpljenje, kreativnost, radost u isprobavanju i perfekcionizam, a sve ovo čini dobrog kuv...
Možda će vam zvučati čudno, ali postoje namirnice koje ne biste smjeli prati prije kuhanja. Razlog tome je što to može biti uzrok širenja bakterija, čak i trovanja. // Prehrambeni stručnjaci otkrivaju koje su to namirn...
Možda jeste savršen kuhar ali svejedno može vam se desiti da u kuhinji stalno pravite jedne te iste greške, a da toga niste svjesni. Pred vama je nekoliko čestih grešaka, uz savjete kako ih izbjeći... 1. Zagorjela hran...
Kremasti sos Alfredo je kulinarski san. Nastao je u Rimu 1920. godine, a stvorio ga je Alfredo di Lelio. Do danas ovo je omiljeni sos koji se dodaje mnogim jelima. Služi se uz paste, bareno povrće, roštiljsko meso... // Evo k...
Ambasador Francuske u BiH Guillaume Rousson najavio je danas u Sarajevu da će glavni kuhari tih restorana osmisliti vlastite jelovnike inspirisane francuskom gastronomijom, uz dodatak određenih specifičnosti lokalnih gastronomija....
Ambasada Italije u Sarajevu najavljuje “Sedmicu italijanske kuhinje u Bosni i Hercegovini”, koja je počela 15. novembra s događajem “Caffè-Gelato Italiano”, organiziranim u Marshall’s Gelato u Sarajevu,...
Ambasada Italije u Sarajevu će u sklopu novembra - mjeseca italijanske kulture, predstaviti nešto po čemu je ova zemlja posebno poznata - italijansku kuhinju. Sedmica italijanske kuhinje održat će se u nekoliko gradova &scaron...
Glavni cilj ove manifestacije je afirmacija domaće turističke ponude i prirodnih potencijala te predstavljanje turizma kao važne privredne grane Bosne i Hercegovine. Bosna i Hercegovina je veoma zanimljiva turistička destinacija, zahvaljuj...
Bez obzira volite li u nedjeljno popodne naručiti pizzu dok gledate omiljenu seriju u pidžami ili uživate u pizzi prije izlaska s prijateljima, kulturno poštovanje i divljenje pizzi je neosporno. Zbog toga i nije toliko iz...
"To je jedna od djelatnosti moje konsultantske firme", kaže Tomislav Gretić na početku intervjua za portal Radiosarajevo.ba, razgovora na koji je stigao pravo s porcije ćevapa u starom dijelu Sarajeva. Zato ne čudi što je odu&scaron...
/ Najkomentiranije
Doktorica pojašnjava: Da li se može jesti hrana sa poda?
Naučnici analizirali DNK žrtava drevnih Pompeja pa ostali šokirani: "Oni nisu ono što smo mislili"
Enid Tahirović o rukometnim Zmajevima: "Na Islandu smo pokradeni. Doborac će napraviti dobar posao"
Stigao i stav Ambasade SAD: Da li će Trump ukinuti sankcije Dodiku?
Otvoren je i VR showroom "Vladarice Balkana": Posjeta Zemaljskom muzeju BiH besplatna u petak
Bit ćete u centru pažnje: Pogledajte vatrene trendove za kosu ove sezone
Nakon izborne pobjede: Putin čestitao Trumpu i govorio o želji da "obnovi odnose sa SAD"
Misteriozna bolest 20. vijeka koja je nestala: Niko ne zna kako se pojavila
Brza reakcija spasila život: GSS Cazin iz nabujale Une spasio ribolovca
Saobraćajna nesreća u Tuzli: Povrijeđen biciklista
Vječita dilema: Znate li koliko često trebate mijenjati kuhinjsku spužvicu?
Bijeg iz zatvora bez kazne: Koje zemlje to dopuštaju?
Ljubavni savjetnici upozoravaju: Osobu napustite odmah nakon što vam kaže ovu rečenicu
Novak Đoković dobio spomenik: Da li vama liči na slavnog tenisera?
Donald Trump obećao bizarnu stvar: Tvrdi da će doći u Kongres u odijelu za taekwondo