Male tajne velikih majstora: Pripremite najsočnije pečeno meso uz ovaj trik

2
Radiosarajevo.ba
Male tajne velikih majstora: Pripremite najsočnije pečeno meso uz ovaj trik
Foto: Pixabay / Pečeno meso

Osim ako naiđete na zagriženog obožavatelja ribe ili duboko uvjerenog vegana, kome god postavite pitanje šta bi najradije pojeo za ručak, odgovorit će vam - nešto s mesom.

Meso može biti savršen obrok, a može biti i totalno razočaranje. Koji put će ishod ovisiti o samom mesu, a koji put o vašem umijeću.

Prisjetite se koliko ste puta kupili dobre šnicele ili koji lijepi komad za ispeći pa na kraju niste uživali baš kao što ste zamislili.

Drama u Mostaru: Palicama pretučen novinar i kolumnist

Drama u Mostaru: Palicama pretučen novinar i kolumnist

Idući put isprobajte ovu metodu. Prikladna je i za odreske i za meso koje se priprema u komadu, a osim, jasno, mesa, bit će vam potrebno samo nešto soli i začina te veći komad aluminijske folije. I puno vremena, ali čekanje se isplati, piše Slobodna Dalmacija.

Sastojci

  • 1-2 kg teletine ili junetine
  • suho začinsko bilje po izboru
  • crvena paprika
  • so

Priprema

Pomiješajte so i začine pa tom smjesom natrljajte meso. Zamotajte meso u aluminijsku foliju i ostavite ga na par sati u frižideru.

Koja strana aluminijske folije treba biti okrenuta prema mesu tokom pečenja? Postoji važna razlika

Koja strana aluminijske folije treba biti okrenuta prema mesu tokom pečenja? Postoji važna razlika

Nakon toga sve zajedno s folijom stavite u rernu zagrijanu na 120 stepeni i pecite najmanje četiri sata.

Izvadite iz rerne, oprezno rastvorite manji dio folije pa bocnite meso.

Ako ste zadovoljni mekoćom, pustite ga da se odmori barem pola sata prije rezanja, a ako niste, vratite ga u rernu na još pola sata do sat.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije