Zagorjele tave i otužna jela: Grupa o kulinarskim promašajima nevjerovatno popularna

Radiosarajevo.ba
Zagorjele tave i otužna jela: Grupa o kulinarskim promašajima nevjerovatno popularna
FOTO: Pixabay / Ilustracija

Karbonizirani hljeb, otužni kolači, nejestivi pomfrit...

Vijetnamci na Facebooku dijele fotografije svojih kulinarskih promašaja u vrijeme samoizolacije, a grupi su se na toj društvenoj mreži pridružile stotine hiljada korisnika koje sadržaj zabavlja i nasmijava, prenose agencije. 

S obzirom na to da je pola svijeta u karantinu zbog pandemije koronavirusa, brojni ugledni kuhari na društvenim su mrežama odlučili podijeliti snimke svojih prelijepih kulinarskih delicija.

No Vijetnamac Dinh Duc Thanh osnovao je Facebook grupu na kojoj fotografije kulinarskih promašaja objavljuju obične vijetnamske porodice koje vrijeme u samoizolaciji krate (neuspjelim) kuhanjem i uništenim jelima.

Česte kulinarske greške zbog kojih hranu pretvarate u otrov

Možda jeste savršen kuhar ali svejedno može vam se desiti da u kuhinji stalno pravite jedne te iste greške, a da toga niste svjesni. Pred vama je nekoliko čestih grešaka, uz savjete kako ih izbjeći... 1. Zagorjela hrana Sirova i slabo kuhana hrana predstavljaju opasnost za zdravlje, ali i zagorjela hrana može biti takva.

"Pomislio sam da bismo, ako već imamo grupe u kojima se dijele slike ukusnih jela i prekrasnih domova, trebali oformiti i grupu na kojoj će ljudi moći pokazati i svoje kulinarske promašaje jer ćemo se na taj način svi osjećati manje samima", objasnio je Thanh, 37-godišnji snimatelj iz Hanoja.

Grupu je pokrenuo prije dvije sedmice, a samo u prvih sedam dana broj članova porastao je na gotovo milion.

Neki su podijelili fotografije zagorjelih tava i karboniziranih crnih grudvica u loncima. Drugi su objavili snimke nesretne djece koja odbijaju jesti ono što su im skuhali roditelji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije