Tajna profesionalnih kuhara: Stavite ovo na dno rerne i hrana će svaki put biti kao iz restorana

0
Radiosarajevo.ba
Tajna profesionalnih kuhara: Stavite ovo na dno rerne i hrana će svaki put biti kao iz restorana
Foto: Pixabay / Rerna

Profesionalni kuhari preporučuju jedan trik koji, kažu, jamči najbolji okus jela, baš kao da jedete u nekom visokokvalitetnom restoranu.

U čemu je caka? Uklonite rešetku i pripremite hranu na samom dnu rerne.

"To je najbolji način za pečenje pizze, hljeba ili cijele piletine ili purice, jer se na taj način dobiva odličan okus zbog tople donje površine rerne koja je u kontaktu s hranom", kažu profesionalni kuhari.

S ove strane Drine | Dragan Banjac: Pogan jezik "sumnjivog Srbina"

S ove strane Drine | Dragan Banjac: Pogan jezik "sumnjivog Srbina"

Savjetuju da uklonite rešetke i stavite papir za pečenje, zatTrik za čišćenje masnoće s kuhinjskog ormarića: Samo su vam potrebna ova dva sastojkaim zagrijete rernu na 250 stepeni. Važno je, kažu, biti siguran da je dno rerne dovoljno čvrsto da izdrži težinu hrane koju pripremate.

Osim toga, neke rerne imaju ventilacijske otvore na dnu koji mogu uzrokovati probleme ako su blokirani ili zatvoreni.

Prije nego što primijenite ovaj trik, provjerite s proizvođačem rerne možete li to sve učiniti kako treba, piše D&D.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije