Lazanje je omiljeno jelo na porodičnim stolovima i večerama, ali mnogima priprema kod kuće predstavlja izazov. Gnjecave kore, vodenast sos ili slojevi koji se raspadaju pri rezanju česti su problemi. Prema riječima Dominique Delacour, stru...
Lazanja je jedno od omiljenih jela mnogih domaćinstava brzo, jednostavno i zasitno. No, ako želite svoju klasičnu lazanju podići na viši nivo, stručnjaci preporučuju dodatak koji možda niste očekivali: svježi sir. Prema savjetima kulinars...
Jedna jednostavna zamjena u tradicionalnom receptu može značajno unaprijediti okus i teksturu lazanja, čineći ih pritom ukusnijim i lakšim za konzumaciju. Lazanje su mnogima jedno od najomiljenijih jela, poznato po bogatim slojevima tjeste...
Lazanje od tikvica s niskim udjelom ugljikohidrata, bez pšenice i glutena, a prepune povrća, savršen su izbor za ručak koji će ti potpuno zamijeniti tjesteninu. Ako želite izbjeći vodeni okus, samo se držite ovog recepta i vaše jelo bit će...
Lazanje su jedan od najpoznatijih simbola italijanske gastronomije, a njihov savršen spoj sočnih umaka i lagane tjestenine čini ih omiljenim jelom širom svijeta. Ova klasična delicija dolazi u različitim varijacijama, ali danas vam donosim...
Lazanje mogu biti od mesa, sira, povrća… Ali, zar i slatke? Pa još bez bešamela?! Zašto ne? Vrlo izdašna slastica, koja može zamijeniti i cijeli obrok. Sastojci 600 g svježeg kravljeg sira 200 g sira mascarponea 1 Vanilin šećer 4 žu...
Lazanje su jedno od najomiljenijih jela italijanske kuhinje, koje su postale pravi hit širom svijeta. Bogat sloj tjestenine, kremastog bešamel umaka i sočnog mesnog ragua, čine ovaj obrok neodoljivim. Ako želite pripremiti savršene lazanje...
Malo koji obrok uživa toliku popularnost u svijetu poput klasičnih lazanja. Jednostavne za pripremu, sočne i svima omiljene - uvijek su pun pogodak kada se nađu na stolu, a mi smo pronašli originalni recept s kojim ne možete pogriješiti....
Lazanje su jedne od čuvenih simbola italijanske gastronomije. Sastoji se od 3 komponente, a odličan je spoj sočnih umaka i lagane tjestenine. Danas smo za vas pripremili recept za tradicionalne lazanje koje su za prste polizati. Uživajte!...
Lazanje s piletinom i špinatom u nešto laganijoj i svježijoj verziji od one tradicionalne, mogle bi se pretvoriti u omiljeni porodični ručak. Kremasta verzija klasičnih lazanja sa stranice Good to know peče se samo 25 minuta u rerni, a mož...
Jedno od zaboravljenih umijeća koja bi nam svima dobro došla sad kad su cijene hrane opet bezobrazno visoke je vještina iskorištavanja namirnica do zadnje mrvice. Nekada je to bilo svima urođeno, danas se s tim zadatkom mučimo pa najčešće...
Svjetski poznato jelo poput lazanja imaju različite verzije, svako dodaje nešto svoje i ima svoj već provjereni recept. Međutim, takva jela imaju poseban okus kada se koriste originalni recepti. Pronašli smo porodični recept poznatog talij...
Zamislite ukusno jelo koje se priprema brzo i lako, a istovremeno vas očarava bogatim okusima i nježno obavija slojevima apsolutnog užitka. Brze lazanje su upravo takvo čudo u svijetu kulinarske magije. Ovaj recept će vas odvesti na putova...
Lazanje bez kora za lazanje? Moguće je! Primijenite ovaj kulinarski trik i dobićete zdraviju verziju omiljenog jela. Lazanje su jedno od omiljenih jela italijanske kuhinje, a potiču iz regije Emilija-Romanja, koja je poznata po mnogim spec...
I ove srijede vas pozivamo na 'sedmičnu dozu Italije' koju donosi Radio Sarajevo. Radio Italia je sedmična emisija uz koju putujemo u jednu od najljepših zemalja na svijetu, pričamo o znamenitostima i značajnim Italijanima, kušamo odlična...
Jednostavne i brze lazanje sa svježim sirom odličan su odabir za brzinski ručak, a ono što ih čini još boljima jest činjenica da im možete dodati dodatke po samo svojoj želji, pa uživati u slojevima čistog užitka. U nastavku...
S dolaskom velikih vrućina niko od nas ne želi provesti mnogo vremena u kuhinji spremajući jela. Naprotiv, sve što želimo jeste pojesti nešto lagano, brzo i ukusno. Neka lazanje od tikvica danas budu vaš izbor. //...
Kada ih jednom napravite, pravićete ih iznova i iznova. Sastojci: // špinat - 1 kglazanje - 250 gbijeli luk - 1 čehnamaslac - 2 kašikesir - 300 gkisela pavlaka - 200 gcrni luk - 1 glavicasir - 150 gmuskatni orah p...
/ Najkomentiranije
Danas u Parlamentu BiH: Na dnevnom redu važni zakoni o državnoj imovini i električnoj energiji
Bosna i Hercegovina i Srbija započele pregovore o izgradnji zajedničkog graničnog prijelaza na Rači
Kantonalna bolnica u Livnu: Blokirani računi, nema plaća i lijekova
Zemljotres jačine 6.7 stepeni pogodio Japan: Izdato upozorenje za tsunami
Trump centralizira regulaciju umjetne inteligencije: "Ne želim ništa pokloniti Kini"
BHRT pred kolapsom: Novinari rade u nemogućim uslovima, a reakcija institucija i dalje izostaje
Japan i SAD upozoravaju: "Kina nije sklona miru"
Nastavljen pritisak SAD na Madura i Venecuelu: Uvedene sankcije za šest brodova koji prevoze naftu
Dok Trump vrši pritisak: Lukašenko i Putin razgovarali s Madurom
Brojni se opraštaju od fra Franje Ninića: Bio je vjeran Bogu i svojoj Bosni
Elvedina Muzaferija kreće u novu sezonu Svjetskog kupa iz St. Moritza: Nastupit će u tri utrke
Skandal u Kongresu: Trumpova ministrica optužena za laganje, napustila salu usred žestoke rasprave
I danas nas čeka magla: Pročitajte i detaljnu prognozu za BiH do utorka
Šokantna odluka Idrisa Elbe: "Nadam se da moji fanovi neće biti ljuti"
Sarajevo: Radnici Vodovoda na terenu, objavljeno koje bi ulice danas mogle biti bez vode