Malo koji obrok uživa toliku popularnost u svijetu poput klasičnih lazanja. Jednostavne za pripremu, sočne i svima omiljene - uvijek su pun pogodak kada se nađu na stolu, a mi smo pronašli originalni recept s kojim ne možete pogriješiti....
Lazanje su jedne od čuvenih simbola italijanske gastronomije. Sastoji se od 3 komponente, a odličan je spoj sočnih umaka i lagane tjestenine. Danas smo za vas pripremili recept za tradicionalne lazanje koje su za prste polizati. Uživajte!...
Lazanje s piletinom i špinatom u nešto laganijoj i svježijoj verziji od one tradicionalne, mogle bi se pretvoriti u omiljeni porodični ručak. Kremasta verzija klasičnih lazanja sa stranice Good to know peče se samo 25 minuta u rerni, a mož...
Jedno od zaboravljenih umijeća koja bi nam svima dobro došla sad kad su cijene hrane opet bezobrazno visoke je vještina iskorištavanja namirnica do zadnje mrvice. Nekada je to bilo svima urođeno, danas se s tim zadatkom mučimo pa najčešće...
Svjetski poznato jelo poput lazanja imaju različite verzije, svako dodaje nešto svoje i ima svoj već provjereni recept. Međutim, takva jela imaju poseban okus kada se koriste originalni recepti. Pronašli smo porodični recept poznatog talij...
Zamislite ukusno jelo koje se priprema brzo i lako, a istovremeno vas očarava bogatim okusima i nježno obavija slojevima apsolutnog užitka. Brze lazanje su upravo takvo čudo u svijetu kulinarske magije. Ovaj recept će vas odvesti na putova...
Lazanje bez kora za lazanje? Moguće je! Primijenite ovaj kulinarski trik i dobićete zdraviju verziju omiljenog jela. Lazanje su jedno od omiljenih jela italijanske kuhinje, a potiču iz regije Emilija-Romanja, koja je poznata po mnogim spec...
I ove srijede vas pozivamo na 'sedmičnu dozu Italije' koju donosi Radio Sarajevo. Radio Italia je sedmična emisija uz koju putujemo u jednu od najljepših zemalja na svijetu, pričamo o znamenitostima i značajnim Italijanima, kušamo odlična...
Jednostavne i brze lazanje sa svježim sirom odličan su odabir za brzinski ručak, a ono što ih čini još boljima jest činjenica da im možete dodati dodatke po samo svojoj želji, pa uživati u slojevima čistog užitka. U nastavku...
S dolaskom velikih vrućina niko od nas ne želi provesti mnogo vremena u kuhinji spremajući jela. Naprotiv, sve što želimo jeste pojesti nešto lagano, brzo i ukusno. Neka lazanje od tikvica danas budu vaš izbor. //...
Kada ih jednom napravite, pravićete ih iznova i iznova. Sastojci: // špinat - 1 kglazanje - 250 gbijeli luk - 1 čehnamaslac - 2 kašikesir - 300 gkisela pavlaka - 200 gcrni luk - 1 glavicasir - 150 gmuskatni orah p...
/ Najkomentiranije
Stručnjak otkriva: Koliko se sada novca stavlja u kovertu za vjenčanje?
Još jedna nesreća u BiH: Cisterna sletjela s puta
Policija traga za počiniteljima: Lopovi iz kuće ukrali oko 6.000 KM dok je vlasnik bio na dženazi
Skokom bez aplauza i bacanjem cvijeća u Neretvu: Obilježena 31. godišnjica rušenja Starog mosta
Obratite pažnju: Ovo su simptomi koje žene starije od 40 moraju shvatiti ozbiljno
FUCZ obišao klizišta na Trebeviću: I dalje prisutne duboke pukotine, dolazi do oticanja vode
Poznat uzrok požara koji u Banjoj Luci, porodica Isović ostala bez krova nad glavom
Ovo je pet tajni za savršen domaći džem: Kako da se ne pokvari i bude gušći?
Nova vrsta krađe automobila: Budite oprezni ako ovo ugledate
Sjećanje na dobrog hafiza Spahića: Radovao se susretu sa ubijenim kćerkama i unučicom u Dženetu
Saobraćajna nesreća: Automobil udario pješaka na Dolac Malti
Škorpion ubo 25-godišnju ženu: Bio u paketu sa popularne online trgovine, skrivao se u odjeći
S ove strane Drine | Dragan Banjac: Bagatelisanje insana
Globalna epidemija: Oko 115 miliona oboljelih, do 2030. očekuje se 357 miliona slučajeva
Ženska strana metalskog sektora u BiH: "Bila sam domaćica, sada radim na mjestu brusača metala"