Tajna za idealne lazanje: Evo koji sastojak je ključan
Lazanja je jedno od omiljenih jela mnogih domaćinstava brzo, jednostavno i zasitno.
No, ako želite svoju klasičnu lazanju podići na viši nivo, stručnjaci preporučuju dodatak koji možda niste očekivali: svježi sir.
Prema savjetima kulinarskog bloga Pickle Jar Studios, kombinacija svježeg i rikota sira daje jelu posebnu kremoznost i dodatnu sočnost. "Prvi put kad sam to probala, nisam znala kako će ispasti, ali sada više ne mogu zamisliti da pravim lazanju bez svježeg sira", navodi autorica bloga.
Luka Dončić dobio drugu kćerku: Otkrio i za koje ime su se odlučili
Za razliku od tradicionalne rikote, koja je blaža, svježi sir ima laganu kiselkastu notu i bogat je proteinima. Prema portalu Health.com, svježi sir je posebno cijenjen među sportašima upravo zbog visokog udjela proteina, koji dolaze iz sporo probavljivog kazeina, te sadrži svih devet esencijalnih aminokiselina.
Ako ste spremni za još jedan korak dalje u eksperimentiranju s lazanjom, Pickle Jar Studios predlaže da dio mesa zamijenite kombinacijom blage i ljute talijanske kobasice. Time se postiže savršena ravnoteža pikantnosti i slatkoće, bez da jelo postane previše ljuto.
Dodavanjem svježeg sira, pa čak i začinjenog mesa, lazanja može dobiti potpuno novu dimenziju okusa. Ova mala prilagodba tradicionalnog recepta mogla bi vašu narednu večeru učiniti nezaboravnom.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.