Radiosarajevo.ba
Radiosarajevo.ba
90,2 FM
Otvori meni
Vijesti
Biznis
Metromahala
Magazin
Sport
Auto-moto
Multimedia
Infografike
Radio
/ kuhanje
Mnogi griješe: U kojem trenutku trebate posoliti vodu kada pravite tjesteninu?
18.09.24. 06:30

Mnogi griješe: U kojem trenutku trebate posoliti vodu kada pravite tjesteninu?

Dodavanje soli vodi u lonac čini se kao jednostavan zadatak. Međutim, pokazalo se da to trebate učiniti u pravom trenutku. Inače će vam se lonci brže istrošiti, a računi će biti veći. Naizgled jednostavno pitanje kada posoliti vodu za tjes...

Sarajka podijelila račun na Instagramu: "Evo vidite koliko košta kilogram pistacija - 100 KM"
17.09.24. 08:31

Sarajka podijelila račun na Instagramu: "Evo vidite koliko košta kilogram pistacija - 100 KM"

Almira Sijamhodžić, youtuberka iz Sarajeva, koja ima svoj kulinarski video kanal objavila je nevjerovatan račun iz jedne od prodavnica. Naime, u Sarajevu cijena oguljenih pistacija dostigla je 10 KM za 100 grama, što znači da je kilogram i...

U vodu u kojoj kuhate rižu dodajte jedan sastojak: Neće se lijepiti i bit će savršeno skuhana
09.09.24. 18:28

U vodu u kojoj kuhate rižu dodajte jedan sastojak: Neće se lijepiti i bit će savršeno skuhana

Ako vam riža do sada nikako nije uspijevala, isprobajte ovaj trik i budite sigurni da će biti savršeno skuhana. Uvijek je korisno znati određene kulinarske trikove koji će nam pomoći u kuhanju, a jedan takav trik je vezan za pripremu riž...

Unikatno, a popularno jelo: Recept za lazanje koji će se pamtiti
06.09.24. 16:54

Unikatno, a popularno jelo: Recept za lazanje koji će se pamtiti

Malo koji obrok uživa toliku popularnost u svijetu poput klasičnih lazanja. Jednostavne za pripremu, sočne i svima omiljene - uvijek su pun pogodak kada se nađu na stolu, a mi smo pronašli originalni recept s kojim ne možete pogriješiti....

Nije sva konzervisana hrana nezdrava: Stručnjakinja izdvaja najbolju za vaše zdravlje
03.09.24. 21:19

Nije sva konzervisana hrana nezdrava: Stručnjakinja izdvaja najbolju za vaše zdravlje

Iako ne važi za najzdraviju, hrana u konzervama ponekad dobro dođe jer je laka za prenošenje, štedi vrijeme pripreme obroka ili čak može biti kompletan obrok. Konzervisanje hranu održava svježom i jestivom, pogotovo onu koja je sklona razv...

Profesionalni kuhari samo ovako dinstaju luk: Daleko je ukusniji, a gotov za tren
30.08.24. 08:17

Profesionalni kuhari samo ovako dinstaju luk: Daleko je ukusniji, a gotov za tren

Dinstanje luka je nešto na šta često ne obraćamo pažnju. Isjeckamo luk, zagrijemo ulje i stavimo luk da se dinsta, dok mi radimo nešto drugo. Ipak, svjetski kuhari imaju svoj trik, pa tako Gordon Ramsay u luk za variva i soseve, posipa so...

Znate li da režete paradajz pogrešno čitav život? TikTokerica pokazala kako se to pravilno radi
29.08.24. 12:57

Znate li da režete paradajz pogrešno čitav život? TikTokerica pokazala kako se to pravilno radi

Mnogi od nas uživaju u pripremanju ukusnog obroka, ali budimo iskreni, sjeckanje povrća može biti pravi zadatak. Nezgodan je, naporan i potrebno je mnogo vremena, što je razlog zašto većina nas voli prečice, a sada, zahvaljujući pametnom t...

Za savršene faširane šnicle potrebno je dodati ovaj sastojak: Spolja hrskave, a iznutra sočne
23.08.24. 15:20

Za savršene faširane šnicle potrebno je dodati ovaj sastojak: Spolja hrskave, a iznutra sočne

Otkrijte jednostavan trik koji će transformisati vaše faširane šnicle u savršenu delikatesu. Sa ovim receptom, vaše šnicle će biti sočne iznutra, a hrskave spolja, pružajući vam neodoljiv ukus i teksturu. Ova tehnika dolazi iz Poljske, gd...

Ovo je jelo samo za elitu: Pogledajte recept za najdraži ručak Josipa Broza Tita
23.08.24. 14:26

Ovo je jelo samo za elitu: Pogledajte recept za najdraži ručak Josipa Broza Tita

Josip Broz Tito je bio veliki gurman, a jedno od jela u kome je uživao je bio đuveč sa junećim šniclama. Svakodnevno se na internetu pojavljuju recepti jela koje je navodno Tito obožavao jesti, a neke je potvrdio i njegov kuhar. Većinom s...

Svidjet će se i onima koji ne vole povrće: Ovako se prave najukusnije brokule
20.08.24. 14:45

Svidjet će se i onima koji ne vole povrće: Ovako se prave najukusnije brokule

Brokula je toliko zdrava da bismo je trebali jesti barem jednom sedmično, ali mnogi je izbjegavaju u širokom luku jer im nije po guštu. A po guštu im najčešće nije iz jednog jednostavnog razloga: ne znaju je skuhati kako treba. Nema ništa...

Svi vole kukuruz tokom ljetnih dana: Uz ovaj recept će postati još ukusniji i primamljiviji
20.08.24. 07:49

Svi vole kukuruz tokom ljetnih dana: Uz ovaj recept će postati još ukusniji i primamljiviji

Ljetna gastro delicija - kukuruz, mnogima je omiljeno jelo. Neko voli pečen, neko voli kuhan, a često se jde kao prilog nekim drugim jelima. Teško ćete naći osobu koja ne voli kukuruz, kuhan, pečen ili kao prilog nekom drugom jelu. Ali ako...

Morate biti jako oprezni: Ovaj predmet koristimo svaki dan, a pun je bakterija
19.08.24. 10:06

Morate biti jako oprezni: Ovaj predmet koristimo svaki dan, a pun je bakterija

Koristimo ih svakodnevno, a nismo ni svjesni koliki izvor bakterija mogu biti. Daska za rezanje je u stalnom su kontaktu sa sirovim mesom, povrćem i drugim namirnicama, što ih čini glavnim mjestima za kontaminaciju ako se o njima ne brine p...

Uljepšajte popodnevne sate sebi i vašim bližnjima: Jednostavan recept za muffine koji će se pamtiti
14.08.24. 16:40

Uljepšajte popodnevne sate sebi i vašim bližnjima: Jednostavan recept za muffine koji će se pamtiti

Ovi muffini su savršeni spoj bogatih okusa koji će zasigurno oduševiti vaše nepce! Ako tražite savršen desert za posebne prilike, ovi muffini s punjenjem od vanilije i čokoladnim ganacheom pravi su izbor za vas. Spoj bogatog okusa vanilije...

Počnite kuhati rižu ovako i postat će vam omiljeno jelo
10.08.24. 21:34

Počnite kuhati rižu ovako i postat će vam omiljeno jelo

Kod kuhanja riže vrijedi pravilo da na jednu šalicu (otprilike 250 mililitara) riže idu dvije šolje vode. Dvije šolje riže dovoljne za dvoje, a četiri za četvero ljudi. Prije kuhanja rižu treba oprati kako bi nestale sve nečistoće.   Prvi...

Recept za nanin sataraš: Možete se opet vratiti u djetinjstvo
08.08.24. 11:25

Recept za nanin sataraš: Možete se opet vratiti u djetinjstvo

Sataraš je omiljeno jelo u mnogim domovima zbog svoje jednostavnosti, svestranosti i bogatog okusa. Ovo tradicionalno jelo sastoji se od svježeg povrća - paprike, paradajza i luka - što ga čini idealnim izborom za ljetne obroke kada su ove...

Kako održati meso sočnijim i ukusnijim? Ključ je u načinu na koji kuhate
06.08.24. 16:42

Kako održati meso sočnijim i ukusnijim? Ključ je u načinu na koji kuhate

Mnogi ne mogu zamisliti ručak bez mesa pa ga se često koristi čak i u supama. Može se pripremiti na različite načine, ali se rjeđe priprema kuhano meso jer često bude suho i bezukusno, ali ne mora uvijek biti tako. Ako ste na posebnom reži...

Kako iscijediti tekućinu iz lonca kad kuhate tjesteninu? Ključ je u jednoj stvari
05.08.24. 18:31

Kako iscijediti tekućinu iz lonca kad kuhate tjesteninu? Ključ je u jednoj stvari

Ako cijedite tjesteninu s poklopcem, onda morate isprobati ovaj trik koji će vam olakšati taj postupak. Sve što vam treba je jedna stvarčica iz kuhinje koji sigurno imate u ormaru. Ako ste i vi jedni od onih koji izbjegavaju korištenje cje...

Kako je najbolje kuhati meso? Ova metoda se pokazala kao najbolja
01.08.24. 12:47

Kako je najbolje kuhati meso? Ova metoda se pokazala kao najbolja

Mnogi od nas ne mogu ni da zamisle ručak bez mesa, a čak i kada ono nije glavno jelo, često se provuče kao jedan od sastojaka, pogotovo u čorbama ili supama. Svi obožavaju pečeno ili prženo meso, mada ima i mnogo ljubitelja roštilja. Meso...

Ove namirnice nipošto ne stavljajte u wok: Samo će upropastiti okus
01.08.24. 09:31

Ove namirnice nipošto ne stavljajte u wok: Samo će upropastiti okus

Poznat po visokim, kosim stranama i sposobnosti da savršeno ispeče povrće i meso, wok je nezaobilazan u kineskoj kuhinji. Unatoč svim njegovim čarima, postoje jela koja mu jednostavno ne "leže". Otkrij kojih 5 namirnica ne bi smio kuhati u...

Kako dinstati luk, a da ne usmrdite cijelu kuću? Trik je u ovome
30.07.24. 11:23

Kako dinstati luk, a da ne usmrdite cijelu kuću? Trik je u ovome

Zbog mirisa koji se oslobađa tokom dinstanja, priprema jela koja u sebi sadrže luk nije baš omiljena. Prilikom dinstanja dominiraće miris luka, koji će se uvući u cijelu kuću, kosu i garderobu. Glavni krivac neprijatnih mirisa je oslobađa...

Trik za bijelo meso: Dodajte kašičicu ovoga i bit će sočno i ukusno
28.07.24. 15:19

Trik za bijelo meso: Dodajte kašičicu ovoga i bit će sočno i ukusno

Pileće bijelo meso spada u najzdravije ako se kuha, a interesantno je da 80 posto kalorija iz bijelog mesa dolazi iz proteina, a samo 20 posto iz masti, što je mnogo zdravije u odnosu na bilo koje drugo meso. Visoka količina proteina koju...

Kulinarsko čudo od samo dva sastojka: Kako napraviti dobru zapršku?
28.07.24. 08:21

Kulinarsko čudo od samo dva sastojka: Kako napraviti dobru zapršku?

Bez zaprške se nekad nije spremalo niti jedno jelo na kašiku osim mesne čorbe, a i takvoj se ponekad dodavala kako bi bila zasitnija. U novije vreme, ovo malo kulinarsko čudo od samo dva sastojka postalo je poznato kao teško za probavu, al...

Ova smjesa za pohovanje oduševi svakoga ko je proba: Tajna je u jednom sastojku
20.07.24. 18:26

Ova smjesa za pohovanje oduševi svakoga ko je proba: Tajna je u jednom sastojku

Pohovano meso voli većina ljudi, jer je specifičnog ukusa. Međutim, nekada se zbog brašna i prezli napravi veliki nered, a i smjesa za pohovanje ne ispadne uvijek onako kako ste želeli. Smjesa za pohovanje treba da bude takva da meso ostan...

Jelo koje je savršeno za ovo godišnje doba: Ukusni miks povrća koji ostavlja neizbrisiv trag
09.07.24. 21:19

Jelo koje je savršeno za ovo godišnje doba: Ukusni miks povrća koji ostavlja neizbrisiv trag

Danas ćemo lagano, vruće je. Lagano bi značilo dati prednost povrću, a meso i krompir staviti na čekanje. S obzirom na godišnje doba, dati prednost povrću znači da ćemo se odlučiti za salsu, patlidžan i tome slično, a jedno jelo koji sve t...

/ Najčitanije

1

Novinarka Mirza Vranj traži pomoć: Nakon reakcije na antibiotike vraćaju je kući, a stanje sve gore

Prije oko 21h | Video
2

Starinske kockice od oraha: Recept za kolač koji će vas vratiti u dobra stara vremena

Prije 2 dana | Život i stil
3

Pjesma Halida Bešlića "Bembaša" za koju je 1999. muziku komponovao Amir Kazić Leo

Prije 1 dan | Muzika/Film/Lektira
4

Safet Oručević otkrio kako se došlo do snimka na kojem se jasno vidi da je HV srušila Stari most

Prije 2 dana | Bosna i Hercegovina
5

Kćerka poznate poduzetnice brutalno pretučena u Sarajevu: "Tukao ju je satima"

Prije 2 dana | Bosna i Hercegovina
6

Pogledajte snimak dronom s gradilišta: U Sarajevu niče 'grad u gradu'

Prije 2 dana | Lokalne teme
7

Dragan Bursać: Primorčevo neoustaštvo i laži o "muslimanskoj prijetnji"

Prije 2 dana | Ja mislim
8

Poznat identitet: Kćerku Đemile Talić Gabriel pretukao Ismet Porobić, član Pantera

Prije 2 dana | Crna hronika
9

Semir Efendić za Radiosarajevo.ba: "Ideologija kojoj robuje Max Primorac učestvovala u Holokaustu"

Prije oko 23h | Bosna i Hercegovina
10

Mozgalica koja je zaludjela internet: Samo najbistriji umovi je uspijevaju riješiti

Prije 1 dan | Zanimljivosti
11

Prve fotografije s mjesta tragične nesreće kod Sarajeva: Saobraćaj još u potpunosti obustavljen

Prije 1 dan | Crna hronika
12

Preminuo Hadžo Aslani zvani "Šok", heroj, borac i diverzant Druge viteške brigade

Prije 2 dana | Bosna i Hercegovina
13

Poruka iz Washingtona: "Dodik i Srbija su najveći izvor nestabilnosti Zapadnog Balkana!"

Prije 1 dan | Bosna i Hercegovina
14

Kako se riješiti moljaca u ormaru i kuhinji: Jednostavni trikovi koji stvarno pomažu

Prije 2 dana | Život i stil
15

Općina Novi Grad Sarajevo: Dvanaest članova napustilo SDP i pristupilo Stranci za BiH

Prije 2 dana | Lokalne teme

/ Najkomentiranije

1

Sjećate li se vremena kada ste za dvije marke mogli pojesti pet ćevapa? Tako je bilo prije 23 godine

21.11.25. 15:05 | Zanimljivosti
2

Potvrđeno: Nesreća u Lašvi, kamion sletio sa puta, jedna osoba povrijeđena

21.11.25. 15:10 | Crna hronika
3

Meso vam stalno ispadne žilavo? Uz ovaj neočekivani sastojak bit će mekše i sočnije nego ikad

21.11.25. 15:20 | Život i stil
4

Na prijedlog Tužilaštva KS: Produžen pritvor za još dva mjeseca Amiru Pašiću Faći

21.11.25. 15:24 | Crna hronika
5

Arslan Dučić (NiP) podnio ostavku: "Iznevjerio sam prvo sebe pa onda svoj narod i državu"

21.11.25. 15:30 | Lokalne teme
6

Tužilaštvo TK otkrilo detalje pljačke i pucnjave u Kalesiji: Predložen pritvor za pomagača

21.11.25. 15:40 | Crna hronika
7

Dragan Bjelogrlić osuđen na uslovnu kaznu zbog nasilničkog ponašanja

21.11.25. 15:43 | Regija
8

Novi slučaj pedoflije u Tuzli: Dvojici muškaraca određen pritvor zbog silovanja djeteta

21.11.25. 15:45 | Crna hronika
9

Povećana kazna Vojinu Pavloviću: Za veličanje ratnog zločinca Mladića dobio tri i po godine zatvora

21.11.25. 15:54 | Bosna i Hercegovina
10

Bećirović primio u oproštajnu posjetu ambasadora Palestine: Namoora se zahvalio na podršci BiH

21.11.25. 16:02 | Bosna i Hercegovina
11

Potvrđena optužnica: Bivši direktor "Komunalija" u Velikoj Kladuši tereti se za zloupotrebu položaja

21.11.25. 16:02 | Crna hronika
12

Snijeg zabijelio Krajinu: Pogledajte trenutno stanje u Bosanskoj Krupi

21.11.25. 16:05 | Bosna i Hercegovina
13

Ambasador Reilly o 30 godina Dejtonskog sporazuma: Velika Britanija ostaje posvećen partner BiH

21.11.25. 16:25 | Bosna i Hercegovina
14

Upozorenje vozačima: Snijeg stvara probleme u saobraćaju, pogledajte stanje na cestama širom BiH

21.11.25. 16:30 | Bosna i Hercegovina
15

Helez odgovorio Cvijanović: "Prije 30 godina je obilježavala Dan Državnosti, a danas ga napada"

21.11.25. 16:50 | Bosna i Hercegovina
Prethodna
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 21 22
Naredna
Radiosarajevo.ba Radiosarajevo.ba
Marketing Impressum Kontakt Privatnost Uslovi korištenja
Copyright 2007. - 2025. radiosarajevo.ba. Sva prava pridržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.
Copyright 2007. - 2025. radiosarajevo.ba.
Sva prava pridržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.