Gastronomska senzacija uz nekoliko sastojaka: Servirajte pohovane palačinke i zadivite svoje ukućane

Pohovane palačinke su savršen način da unaprijedite klasični recept za palačinke i dobijete neobičan, ali ukusan obrok.
Savršene su kao užina, obrok za ručak ili večeru. Kombinacija hrskave kore i meke unutrašnjosti stvorit će pravu gastronomsku senzaciju.
Sastojci:
- 8 tankih palačinki (možete koristiti već pripremljene ili napraviti po svom omiljenom receptu)
- 200 g kisele pavlake
- 2 jajeta
- 100 g brašna
- 100 g prezle
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- Maslinovo ulje (ili ulje po izboru) za prženje
- Po želji: sir, piletina, faširano meso
Priprema:
Priprema palačinki: Ako već nemate pripremljene palačinke, napravite ih prema vašem omiljenom receptu. Palačinke trebaju biti tanke, jer deblje neće biti pogodne za pohovanje.

Hladno jutro u BiH: Temperature pale i do minus 13 stepeni, evo kakvo nas vrijeme očekuje do subote
Punjenje palačinki: Na svaku palačinku stavite malo sira, ispržene piletine ili faširanog mesa, zavisno od toga šta volite.
Priprema smjese za pohovanje: U dubokoj posudi, umutite jaja, dodajte so- U drugoj posudi stavite brašno, a u trećoj prezle. Smjesa od jaja će poslužiti kao ljepak koji će držati prezle na palačinkama.
Pohovanje palačinki: Uzmite svaku punjenu palačinku, prvo je umočite u brašno, zatim u smjesu od jaja, i na kraju u prezle. Pobrinite se da je palačinka ravnomjerno prekrivena svim slojevima.
Prženje palačinki: U tavi zagrijte malo ulja na srednje jakoj vatri. Stavite pohovane palačinke u tavu i pržite ih s obje strane dok ne postanu zlatno smeđe i hrskave. Svaka palačinka treba da se prži 2-3 minute sa svake strane.
Serviranje: Pohovane palačinke stavite na papirne ubruse kako bi se uklonio višak masnoće.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.