Gastronomska senzacija uz nekoliko sastojaka: Servirajte pohovane palačinke i zadivite svoje ukućane

0
Radiosarajevo.ba
Gastronomska senzacija uz nekoliko sastojaka: Servirajte pohovane palačinke i zadivite svoje ukućane
FOTO: Coolinarika / Pohovovani palačinci

Pohovane palačinke su savršen način da unaprijedite klasični recept za palačinke i dobijete neobičan, ali ukusan obrok.

Savršene su kao užina, obrok za ručak ili večeru. Kombinacija hrskave kore i meke unutrašnjosti stvorit će pravu gastronomsku senzaciju.

Sastojci:

  • 8 tankih palačinki (možete koristiti već pripremljene ili napraviti po svom omiljenom receptu)
  • 200 g kisele pavlake
  • 2 jajeta
  • 100 g brašna
  • 100 g prezle
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera
  • Maslinovo ulje (ili ulje po izboru) za prženje
  • Po želji: sir, piletina, faširano meso

Priprema:

Priprema palačinki: Ako već nemate pripremljene palačinke, napravite ih prema vašem omiljenom receptu. Palačinke trebaju biti tanke, jer deblje neće biti pogodne za pohovanje.

Hladno jutro u BiH: Temperature pale i do minus 13 stepeni, evo kakvo nas vrijeme očekuje do subote

Hladno jutro u BiH: Temperature pale i do minus 13 stepeni, evo kakvo nas vrijeme očekuje do subote

Punjenje palačinki: Na svaku palačinku stavite malo sira, ispržene piletine ili faširanog mesa, zavisno od toga šta volite.

Priprema smjese za pohovanje: U dubokoj posudi, umutite jaja, dodajte so- U drugoj posudi stavite brašno, a u trećoj prezle. Smjesa od jaja će poslužiti kao ljepak koji će držati prezle na palačinkama.

Pohovanje palačinki: Uzmite svaku punjenu palačinku, prvo je umočite u brašno, zatim u smjesu od jaja, i na kraju u prezle. Pobrinite se da je palačinka ravnomjerno prekrivena svim slojevima.

Prženje palačinki: U tavi zagrijte malo ulja na srednje jakoj vatri. Stavite pohovane palačinke u tavu i pržite ih s obje strane dok ne postanu zlatno smeđe i hrskave. Svaka palačinka treba da se prži 2-3 minute sa svake strane.

Serviranje: Pohovane palačinke stavite na papirne ubruse kako bi se uklonio višak masnoće

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije