Kuhar zadivio ljubitelje hrane: Recept za krompir koji je zaludio ljude

1
Radiosarajevo.ba
Kuhar zadivio ljubitelje hrane: Recept za krompir koji je zaludio ljude
Foto: Printscreen / Krompir

Jedan kuhar je izazvao pravu pomamu među korisnicima društvenih mreža nakon što je otkrio svoj trik za najhrskavije pečene krompiriće – svi su bili oduševljeni njegovim receptom.

Stručnjak za kuhanje kod kuće, Justin Taylor, podijelio je na Facebooku svoju "savršenu" recepturu za pečene krompiriće, uz sliku koja je izazvala požudu među ljubiteljima hrane. Njegov post brzo je postao hit, a jedan obožavatelj pečenih krompirića komentirao je: "Izgledaju fantastično!

Jedva čekam da ih isprobam!" Drugi zaljubljenik u hranu dodao je: "Da, molim vas. Definitivno ćemo ovo isprobati uskoro."

Očekivan potez: Ruska ambasada podržala neustavne odluke Milorada Dodika

Očekivan potez: Ruska ambasada podržala neustavne odluke Milorada Dodika

Justin je otkrio svoj zlatni trik s dva sastojka za pečene krompiriće, napisavši u svom viralnom postu: "Pečeni krompirići s medom i senfom. A za desert Nutella kocke."

Justinov recept za pečene krompiriće

Sastojci

  • Oguljeni i narezani bijeli krompiri
  • 2 kašičice senfa
  • 4 kašičice meda
  • Crni biber i sol po ukusu

Postupak

Počnite tako što ćete pomiješati senf i biber u zdjeli, dobro ih izmiješajte, a zatim dodajte obilnu količinu meda kako bi se svi okusi spojili.

Nutricionisti otkrivaju: Mogu li osobe s dijabetesom jesti krompir?

Nutricionisti otkrivaju: Mogu li osobe s dijabetesom jesti krompir?

Prije nego što stavite krompire u rernu, zagrijte protvan za pečenje s malo ulja, dodajte dvije pune žlice maslaca i pospite solju. Nakon toga, stavite krompire u posudu i obilno ih premažite smjesom senfa i meda.

Nakon 40 minuta pečenja, ponovo premažite krompiriće s mješavinom i ponovite svaka 3-5 minuta do kraja pečenja kako bi dobili još hrskaviji sloj i bolji okus.

Kuharski savjet od profesionalca:

Marc Williams, chef u luksuznom hotelu The Grand u Yorku, podijelio je najčešću pogrešku koju ljudi rade pri pripremi savršenih pečenih krompirića. Prema njegovim riječima, ključ je da parboilirane krompire ostavite da se potpuno ohlade prije nego što nastavite s pripremom.

Njegov savjet za savršene krompiriće je: "Oljuštite krompire, stavite ih u hladnu vodu i stavite da zakuha. Kuhajte ih oko šest minuta dok rubovi ne omekšaju. Zatim ih ocijedite i pričekajte da para prestane izlaziti. Nikad nećete dobiti hrskavi rezultat ako su puni vode."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije