Evo kako da obložite pleh papirom za pečenje: Ovaj trik ćete primjenjivati stalno

Kada pripremate tortu ili kolače, jedna od čestih poteškoća može biti pravilno oblaganje kalupa papirom za pečenje.
Iako se čini jednostavno, mnogi se suočavaju sa klizavim papirom koji ne želi da ostane na mjestu. Donosimo vam trik koji ćete sigurno koristiti svaki put kada budete oblačili kalup za torte.
Prvo, prije nego što stavite papir za pečenje u pleh, jednostavno ga na kratko namočite u mlaku vodu. Kada osjetite da je papir postao mekan i savitljiv, izvadite ga, dobro iscijedite, a zatim pažljivo raširite u kalupu. Papir će se lako postaviti, a ako želite da ga učinite stabilnijim, lagano ga pritisnite i izravnajte.

Schmidt mu je bolna rana: Dodik se okomio na OSCE i VP - 'Zašto tad niste reagovali?'
Postoji i alternativa – umjesto namakanja u vodi, možete u kalup staviti malo ulja. Rasporedite ga ravnomjerno po dnu, a zatim na tu tanku film ulja stavite papir za pečenje. Pritisnite ga pažljivo na dno, i papir neće skliznuti dok budete stavili tijesto.
Ovi jednostavni trikovi olakšat će vam pripremu kolača i torti, a papir za pečenje će se ponašati baš onako kako želite.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.