Svaka domaćica zna koliko je teško ukloniti kombinaciju prašine i masnih para koji jednostavno stvaraju naslage u kuhinji koje je teško očistiti. Imamo sjajan savjet za vas. Na gornje površine elemenata stavite papir za pečenje koji će skup...
Počinje sezona pečenih kestena i sad ćemo se do mile volje nauživati tih slasnih jesenskih plodova. Ali hoćemo li zaista? Naime, u susjednoj Hrvatskoj kesteni su ove godine dosegli nerealno visoke cijene, što predstavlja jedan problem, a d...
Sezona kestena uveliko je počela, pa ljubiteljima ovih plodova donosimo savjete kako ih odabrati i pripremiti. Tokom kupovine pripazite kako izgledaju. Plodovi kestena moraju biti veći, imati sjajnu koru na kojoj nema rupica. Također, tre...
Za hrskavo i sočno meso važan je način na koji se priprema. Različite vrste mesa pripremaju se na različito, ali ono što nikako ne smijete zaboraviti je marinada koja je pola posla. Ljudi često griješe u osnovnim stvarima, poput kada ga s...
U BiH ne može da se zamisli ručak bez mesa, a ako želite da bude hrskavo i sočno, bitan je način na koji ga pripremate. Različite vrste mesa se spremaju na različite načine, ono što ne biste trebali nikada da zaboravite je i marinada, koja...
Tradicionalna, sedma po redu međunarodna "Pekijada", takmičenje u pripremi jela ispod peke (sača), u toku je u selu Oćevija kod Vareša. Učestvuju 30 ekipa iz pet zemalja – dvije iz Srbije, jedna iz Slovenije, sedam iz Hrvatske, jedna iz Če...
U jeku ljetne sezone brojne Sarajlije i Sarajke, ali građani i građanke iz drugih gradova Bosne i Hercegovine, pohrlile su prema jugu. Do Mostara, Trebinja ili Neuma, pa sve do naših dragih komšija u Dalmaciji. Krajna destinacija je nebitn...
Kako kod kuće ispeći što bolju pizzu, jedno je od onih vječnih pitanja na koje nam nikad nije dovoljno dobrih odgovora. Ovaj put je za Slobodnu Dalmaciju odgovor dao pravi stručnjak, poznati splitski pizzaiolo Ratko Tomić Raja, koji se bav...
Stavite brašno sa malo soli u posudu, dodajte teleće meso isjeckano na kockice, pa sve lijepo promiješajte. Potom u šerpi sa ugrijejanim uljem pržite meso dok ne dobije braon boju. U drugoj posudi također zagrijte ulje i 5-10 minuta pržite...
Splićanin se šokirao kada je došao u ugostiteljski obrt po naručenu porciju hrane. Naručio je količinu koja je trebala biti dovoljna za četiri osobe, a kada je kod kuće to htio servirati - nije mogao vjerovati svojim očima. "Naručio sam...
Prosječan građanin Bosne i Hercegovine teško će sebi priuštiti tradicionalni specijalitet, pečenje, a čini se uskoro i ostala jela u ugostiteljskim objektima. I to nije pretjerivanje, to je naša realnost. Uz prosječnu...
Tikvu - kraljicu jeseni je šteta ne iskoristiti kao slasno jelo na tanjiru. Tako onda tikva pečena u rerni je jedan od najjednostavnijih načina pripreme ove namirnice. // Tu nema velike mudrosti, treba vam mal...
/ Najkomentiranije
Ovih sedam simptoma ne smijete ignorisati: Mogu biti veoma opasni za zdravlje zuba
Ambasada SAD jasno odgovorila Dodiku: 'Entitet RS ne postoji van Bosne i Hercegovine'
Oglasio se GSS nakon tragedije u Sarajevu: Objavili i fotografije s mjesta događaja
Znate li koje aviokompanije su imale najviše nesreća u 2023. godini?
Važno je izbjegavati prskanje stabala dok su u cvatu: Evo zbog čega
Konaković pred sastanak u Sarajevu: Ne treba se gledati ko je prvi zvao
Clint Eastwood se pojavio u javnosti: Pogledajte kako glumac danas izgleda
Pogledajte dolazak rezervnih snaga EUFOR-a u Bosnu i Hercegovinu
Pet godina poslije: Pogledajte impresivan napredak obnove katedrale Notre Dame
Nermin Nikšić: 'Put u NATO je naša zakonska obaveza'
Doktor otkrio: Ove četiri konzervisane i smrznute namirnice zdrave su kao i svježe
Optuženi za ubistvo Damir Mehić izručen BiH nakon međunarodne potjernice
Zakazana hitna sjednica Predstavničkog doma PS BiH: Samo jedna tačka na dnevnom redu
Dunja Mijatović pozvala da se 11. jula obilježava Međunarodni dan sjećanja na genocid u Srebrenici
Policija objavila nove detalje tragedije u Sarajevu: Preminuli majka i dijete (3)