Baš ste naložili vatru za baciti koju bržolicu, biftek, batak ili kobasicu? Odlično, dok se vatra ne razgori i prijeđe u žeravu, taman imate vremena proučiti ovaj savjet koji jamči najukusnije, najsočnije i najmekše - ma ukratko, najbolje p...
Ako u vrtu ili na balkonu uzgajate začinsko bilje, često se događa da ga ne stignete iskoristiti prije nego što potpuno ocvate. Kako ne bi propalo, najbolje ga je na vrijeme pobrati i osušiti u peći. Evo kako. Ubrane grančice ili lišće dob...
Domaći kukuruzni hljeb i njegov miris jedna nam je od omiljenih uspomena na djetinjstvo i baku. Srećom, postoje bakine bilježnice, a u njima i odličan recept za najbolji kukuruzni hljeb koji ćeš ikada probati. Priprema nije zahtjevna, a ok...
Rerna je nezamjenjiva kada je u pitanju priprema ukusnih jela, a korištenje ventilatora može značajno poboljšati i ubrzati proces. Ventilator omogućava ravnomjerno raspoređivanje toplote, što rezultira uštedom i do 25 posto električne ener...
Svaka domaćica zna koliko je teško ukloniti kombinaciju prašine i masnih para koji jednostavno stvaraju naslage u kuhinji koje je teško očistiti. Imamo sjajan savjet za vas. Na gornje površine elemenata stavite papir za pečenje koji će skup...
Počinje sezona pečenih kestena i sad ćemo se do mile volje nauživati tih slasnih jesenskih plodova. Ali hoćemo li zaista? Naime, u susjednoj Hrvatskoj kesteni su ove godine dosegli nerealno visoke cijene, što predstavlja jedan problem, a d...
Sezona kestena uveliko je počela, pa ljubiteljima ovih plodova donosimo savjete kako ih odabrati i pripremiti. Tokom kupovine pripazite kako izgledaju. Plodovi kestena moraju biti veći, imati sjajnu koru na kojoj nema rupica. Također, tre...
Za hrskavo i sočno meso važan je način na koji se priprema. Različite vrste mesa pripremaju se na različito, ali ono što nikako ne smijete zaboraviti je marinada koja je pola posla. Ljudi često griješe u osnovnim stvarima, poput kada ga s...
U BiH ne može da se zamisli ručak bez mesa, a ako želite da bude hrskavo i sočno, bitan je način na koji ga pripremate. Različite vrste mesa se spremaju na različite načine, ono što ne biste trebali nikada da zaboravite je i marinada, koja...
Tradicionalna, sedma po redu međunarodna "Pekijada", takmičenje u pripremi jela ispod peke (sača), u toku je u selu Oćevija kod Vareša. Učestvuju 30 ekipa iz pet zemalja – dvije iz Srbije, jedna iz Slovenije, sedam iz Hrvatske, jedna iz Če...
U jeku ljetne sezone brojne Sarajlije i Sarajke, ali građani i građanke iz drugih gradova Bosne i Hercegovine, pohrlile su prema jugu. Do Mostara, Trebinja ili Neuma, pa sve do naših dragih komšija u Dalmaciji. Krajna destinacija je nebitn...
Kako kod kuće ispeći što bolju pizzu, jedno je od onih vječnih pitanja na koje nam nikad nije dovoljno dobrih odgovora. Ovaj put je za Slobodnu Dalmaciju odgovor dao pravi stručnjak, poznati splitski pizzaiolo Ratko Tomić Raja, koji se bav...
Stavite brašno sa malo soli u posudu, dodajte teleće meso isjeckano na kockice, pa sve lijepo promiješajte. Potom u šerpi sa ugrijejanim uljem pržite meso dok ne dobije braon boju. U drugoj posudi također zagrijte ulje i 5-10 minuta pržite...
Splićanin se šokirao kada je došao u ugostiteljski obrt po naručenu porciju hrane. Naručio je količinu koja je trebala biti dovoljna za četiri osobe, a kada je kod kuće to htio servirati - nije mogao vjerovati svojim očima. "Naručio sam...
Prosječan građanin Bosne i Hercegovine teško će sebi priuštiti tradicionalni specijalitet, pečenje, a čini se uskoro i ostala jela u ugostiteljskim objektima. I to nije pretjerivanje, to je naša realnost. Uz prosječnu...
Tikvu - kraljicu jeseni je šteta ne iskoristiti kao slasno jelo na tanjiru. Tako onda tikva pečena u rerni je jedan od najjednostavnijih načina pripreme ove namirnice. // Tu nema velike mudrosti, treba vam mal...
/ Najkomentiranije
Broj majstora u BiH se rapidno smanjuje: Hoćemo li ostati bez zanatlija?
Sve češća pojava u trgovinama BiH: Jedna cijena na polici, druga na računu
Danas je 11.11., najmoćniji dan u godini: Nikako ne radite ovih sedam stvari - donose lošu energiju
Muftija Grabus: Hafiz Spahić nas je učio kako se moramo ustrajno boriti za svoje ideje
Mnogi krivo odgovore, a ovo bi trebao znati svaki vozač: Ko ima prednost na ovoj raskrsnici?
Bitcoin obara rekorde: Dosegao najveću vrijednost svih vremena
ViK upozorava: Mogući prekidi u snabdijevanju vodom u više od 20 sarajevskih ulica
Ukusan klasik gotov za samo pola sata: Priprema se od ostataka iz frižidera
Dodik komentirao razgovor Vučića i Trumpa: 'Odlična vijest za cijeli region'
Novinar Slobodan Vasković najavio rasplet: 'Dodik neće moći biti kandidat na izborima'
Dženad Džino snimio nevjerovatnu promjenu vremena u BiH: Od sunca do magle u nekoliko kilometara
Još 2 dana bez padavina, a onda stiže velika promjena: Evo u kojim dijelovima BiH se očekuje snijeg
Baklava bez kora: Preliveni kolač sa grizom i orasima koji će vas oduševiti
Marija Šerifović prekinula nastup zbog bake iz publike: 'Vidi šta radi žena'
Danas se okupljanja reprezentacija BiH: Barbarez suočen s velikim izazovima prije meča s Njemačkom