Na ovaj način biste trebali podesiti postavke na rerni: Priprema jela će se ubrzati uz uštedu struje

0
Radiosarajevo.ba
Na ovaj način biste trebali podesiti postavke na rerni: Priprema jela će se ubrzati uz uštedu struje
Foto: Pixabay / Rerna

Rerna je nezamjenjiva kada je u pitanju priprema ukusnih jela, a korištenje ventilatora može značajno poboljšati i ubrzati proces.

Ventilator omogućava ravnomjerno raspoređivanje toplote, što rezultira uštedom i do 25 posto električne energije u odnosu na klasičan način pečenja.

Osim ekonomske koristi uštede novca, jela pripremljena na ovaj način postaju još ukusnija. Struju možete uštedjeti korištenjem ventilatora.

Nevjerovatan potez Sergeja Barbareza: Jedan od najboljih štopera hrvatske lige oblači dres Zmajeva?

Nevjerovatan potez Sergeja Barbareza: Jedan od najboljih štopera hrvatske lige oblači dres Zmajeva?

Prilagodite temperaturu

Kada koristite ventilator u rerni, važno je prilagoditi temperaturu. Preporučuje se smanjenje temperature za 20 stepeni u odnosu na uputstva recepta. Na primjer, ako je receptom predviđeno pečenje jela na 200 stepeni, korištenjem ventilatora trebalo bi podešavati temperaturu na 180 stepeni.

Ilustracija

Također, nije potrebno prethodno zagrijavati šporet jer postoji rizik od toga da jela izgore.

Prednosti korištenja ventilatora

Korištenje ventilatora u rerni donosi brojne prednosti. Uz uštedu energije i ravnomjernog pečenja, jela će biti gotova brže, što je posebno korisno kada ste u žurbi ili kada pripremate obrok za veći broj ljudi.

Također, ova tehnika pečenja omogućava da hrskava korica i sočan unutrašnji dio jela budu postignuti s lakoćom. Kada sljedeći put budete koristili pećnicu, razmislite o korištenju ventilatora kako biste iskusili sve ove prednosti i uživali u ukusnim jelima pripremljenim na brz i efikasan način, javlja Net.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije