Omiljena jesenska "grickalica": Evo 3 načina kako da savršeno ispečete kestene
Vječno "jesensko" pitanje je: "Kako savršeno ispeći kestene?". Pripremili smo tri genijalna odgovora.
Bilo da se radi o pripremi u mikrovalnoj, pećnici ili tavi, ovo je sve što će vam ikad trebati za najlakše i najbolje pečene kestene.
Mikrovalna
Zarežite poprečno kestene i stavite ih u staklenu posudu. U drugu staklenu posudu ulijte vodu i zajedno ih stavite u mikrovalnu. Mikrovalnu namjestite na najjače i pecite kestene 4 do 5 minuta.
Vrhovni sud FBiH zabranio direktoru Aerodroma Sarajevo Saninu Rameziću obavljanje dužnosti
Nakon toga ih stavite na 5 minuta u papirnatu vrećicu i to je cijela mudrost. Navalite!
Pećnica
Zarežite kestene i stavite ih u lonac s vodom. Uključite vatru i kuhajte dok voda ne uzavre, a potom ih ocijedite, stavite u posudu za pečenje i pecite na 220 stepeni 20 do 25 minuta.
Kada su gotovi, zamotajte ih u kuhinjsku krpu i pustite da odstoje nekoliko minuta.
Tava
Dno tave prekrijte krupnom soli, kestene zarežite poprečno i rasporedite na sol. Upalite vatru, poklopite tavu i pecite 20 do 25 minuta.
Kestene zamotajte u kuhinjsku krpu i ostavite tako 5 minuta ili koliko možete izdržati.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.