Znate li kako pravilno koristiti rernu? Ovaj trik ne znaju ni iskusni kuhari
Budite iskreni, možete li zamisliti dan bez rerne? Pripremu ukusnog ručka bez uporabe ovog kuhinjskog aparata?
Danas vas otkrivamo trik koji čak ni iskusni kuhari ne znaju, a koji je jako koristan. Otkrili su ga profesionalni kuhari, a domaćice diljem svijeta su ostale u šoku kada su ga saznale. Profesionalni kuhari savjetuju jedan trik koji, prema njihovim riječima, garantuje vrhunski okus kao iz profesionalnih restorana.
A sve što trebate učiniti je ukloniti rešetku i pripremiti hranu na samom dnu rerne. Profesionalni kuhari kažu da je tako najbolje pripremiti pizzu, hljeb ili cijelu kokoš ili ćurku.
Novi detalji užasa u Zagrebu: 'Napadač je bio učenik te škole, živio je u blizini'
Njihov savjet je da maknete rešetke i stavite papir za pečenje, zatim zagrijete rernu na 250 stepeni, ali pazite da dno rerne bude dovoljno čvrsto da izdrži težinu hrane koju pripremate.
Osim toga, neke rerne imaju otvore na dnu koji mogu uzrokovati probleme ako su blokirani ili zatvoreni. Ovaj dizajn je uobičajen kod plinskih rerni, pa ako niste sigurni, prije nego počnete kuhati, bolje je provjeriti sve kod proizvođača, piše Jutarnji list.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.