Sočno teleće pečenje iz rerne: Po receptu najiskusnijih kuhara
Stavite brašno sa malo soli u posudu, dodajte teleće meso isjeckano na kockice, pa sve lijepo promiješajte.
Potom u šerpi sa ugrijejanim uljem pržite meso dok ne dobije braon boju. U drugoj posudi također zagrijte ulje i 5-10 minuta pržite celer, luk, mrkvu i gljive isječene na kriške, a krompir isjeckan na kockice.
Zatim dodajte paradajz pire i sve promiješajte, sipajte pivo, a nakon toga i bujon od povrća rastvoren u dvije šolje tople vode. Ostavite da provri, pa dodajte meso i začinite začinima.
Dragan Bursać: Selma Bajrami, srpski neprijatelj broj 1
Naš prijedlog za današnji ručak: Grah za prste polizati
Poklopite šerpu i ostavite da se krčka sat. Potom skinite poklopac, pa otvoreno ostavite da se krčka još pola sata ili dok meso ne omekša. Pospite nasjeckanim peršunom i služite.
Potrebno je:
700 g telećeg mesa
800 g krompira
250 g gljiva
3 mrkve
glavica crnog luka
4 stabljike celera
Da, i to je moguće: Recept za brzinski, ukusni ručak u kojem će uživati cijela porodica
2 kašike brašna
šareni biber
so
čubar
peršun
bujon od povrća
korijander
šolja piva
2 kašike paradajz pirea
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.