Pizza bogata sastojcima koju je ispekao pizza majstor iz Francuske oborila je Guinnessov svjetski rekord s obzirom na to da ima najveći broj različitih vrsta sira na tijestu. Naime, rekordna kreacija uključuje 940 francuskih sireva i 61 si...
Pizza je jednostavno jelo, ali postoje sitnice na koje trebamo pripaziti kako bi ona ispala savršeno. Ako pripremate domaću pizzu, znate da sam postupak nije posebno zahtjevan. Svako može umijesiti tijesto, premazati ga kečapom, posuti sir...
Lisnato tijesto je počesto spasonosno, naročito nakon dugog radnog dana. Osim brojnih slatkih zalogaja, od već razvaljanog lisnatog za pola sata možete pripremiti i odlične pizza rolnice. Najukusnije će biti odmah nakon vađenja iz rerne, d...
Majstor za pripremu pizze, Jay Ryan, objavio je na svom TikTok profilu viralni video u kojem je pokazao trik pomoću kojeg ukrade komad ovoj jela, a da niko ništa ne primijeti. Lukavi kuhar Jay Ryan pomoću rezača je povukao dva paralelna po...
Za karfiol možemo reći da je pravi kameleon u kuhinji, jer se može pripremiti na bezbroj načina: od sirovih snackova, tradicionalnih variva, do modernijih načina pripreme poput riže od cvjetače ili pizze. Ovo ukusno povrće, prepoznatljivo...
Recept za pizza tijesto majstori čuvaju kao zmija noge, a zapravo je jednostavno. Poenta je glatko brašno, a tempreratura pečenja je najvažnija, ostalo je vaša kreacija. Mnogima ne ispadne tijesto kako treba, ali uz ovaj recept to je prošl...
Zaboravite na miješanje tijesta, dizanje, pa valjanje. Ako imate 10 minuta da si napravite doručak, vjerujte nam na riječ kada kažemo da onda u tom vremenskom intervalu možete napraviti i pizzu. Znamo, zvuči nevjerojatno, ali neće vam čak...
Iskusni pekari imaju svoje tajne za savršeno tijesto za kiflice, perece, krofne i peciva koja ostaju mekani danima. Trik je u dva sastojka koja dodaju u brašno prije nego ga zamijese, a to su kukuruzni škrob i obični griz koji se koriste u...
Ovu turističku sezonu na Jadranu obilježile su vijesti o visokim cijenama, te poskupljenjima na stvarima koje nisu bile toliko očekivane. Mediji i društvene mreže preplavljene su objavom računa koliko je plaćena neka usluga na Jadranu. Up...
Poznato je da vrhunski sportisti paze na ishranu i troše mnogo novca na nutricioniste i kuhare koji će se pobrinuti za njihovu prehranu. Ali nakon sve te zdrave, nerijetko neukusne hrane, i vrhunski sportisti požele pojesti neku vrstu brze...
Bez obzira na koji način jedete pizzu, ono najvažnije je da je ukusna i sočna, a nema bolje pizze nego kad se napravi sa domaćim tijestom. Donosimo vam tri recepta za domaću pizzu, na tri različita načina. Klasično tijesto za pizzu Sasto...
Arheolozi u starorimskom gradu Pompeji otkrili su fresku koja prikazuje nešto što bi moglo biti preteča italijanske pizze. Pljosnati hljeb prikazan na fresci staroj 2000 godina možda je daleki predak modernog jela, saopćilo je italijansko...
Rene Strgar, Slovenac koji već dugi niz godina živi i radi u Londonu te se specijalizirao za pripremu sourdough pizza, nedavno je na svojoj Facebook stranici objavio video pripreme pizza bureka. U opisu videa napisao je kako je u pitanju b...
Koji vi sir stavljate na pizzu? Ako je odgovor "Sir za pizzu", onda to i nije ok. Preskočite, zaboravite, i drugi put odaberite mudro. Kad je riječ o vrstama sira koje se najbolje ponašaju na pizzi, među najvećim su favoritima gouda i mozz...
Kako kod kuće ispeći što bolju pizzu, jedno je od onih vječnih pitanja na koje nam nikad nije dovoljno dobrih odgovora. Ovaj put je za Slobodnu Dalmaciju odgovor dao pravi stručnjak, poznati splitski pizzaiolo Ratko Tomić Raja, koji se bav...
Novo istraživanje TravelNewsa pokazalo je da je Bern, Švicarska, najskuplji evropski glavni grad za pizzu, a Sarajevo, BiH, najjeftiniji. Uobičajeno je da su cijene u Švicarskoj više nego u većini dijelova svijeta, ali nije ugodno saznati...
Imate li spremno tijesto, do pizze vas dijeli tek 10 minuta – a najbolje je od svega je što vam ne treba ni rerna. Najbolji izbor je tava od lijevanog željeza, koja dugo i ravnomjerno zadržava toplinu, ali poslužit će i svaka druga. Ako i...
Svjetski dan pizze obilježava se 9. februara, a ovo planetarno popularno jelo u mnogim zemljama ima kultni status. Moglo bi se reći da je pizza u prvom obliku nastala još 10. stoljeću, u Napulju. Ljudi su tada pripremali krušnu pogaču s um...
U jednoj zagrebačkoj pizzeriji usluge rezanja pizze se naplaćuju u iznosu od pet kuna. Portal Index.hr objavio je da im se sinoć javila čitateljica koja se neugodno iznenadila kad su ona i njezina ekipa zamolili osoblje da im razrežu pizzu...
Pizza je uvijek praktično i ukusno jelo kojem rijetko ko može odoljeti i odlično je rješenje ako smo u stisci s vremenom, neplanirano nam stižu gosti ili jednostavno želimo slasnu utjehu za kraj radnog dana Koliko je pizza omiljena potvrđu...
Italijanski kuhar Renato Viola godinama je nedostižan u svijetu gastronomije. Njegovu specijalnu pizzu zvanu "Louis XIII" probalo je vrlo malo ljudi a razlog je cijena - košta više od 10.000 eura! Pizza je prečnika 20 centimetara, ali sama...
Na jednoj objavi na hrvatskom Redditu izbila je prava rasprava nakon što je jedan korisnik postavio fotografiju "large" (velike) pizze koja se poslužuje u jednom restoranu na plaži Zlatni rat na Braču. "Large pizza", napisao je u opisu fot...
Prije nekoliko dana pažnju je privukao račun s otoka Hvara u Hrvatskoj. Naime, jedna tamošnja pekara dvije jumbo pizze naplatila je čak 800 kuna (oko 208 KM), odnosno jedna 400 kuna (oko 104 KM). Dakle, nije restoran, nije pizzerija već ob...
Nastavlja se virtualno zgražanje “ljetnim” cijenama u Hrvatskoj. Već i vrapci na grani znaju da su najpopularnija turistička odredišta na obali ujedno i najskuplja, no ko bi se nadao da će se na popisu takvih mjesta naći i jedna – pekara. ...
/ Najkomentiranije
Carinski rat se zaoštrava: Viski, motori i hrana iz SAD će poskupjeti
Ramo Isak: 'Dodik će biti lišen slobode, da je FUP dobio posao, mi bismo ga danas iznijeli iz NSRS'
Ambasada Švedske: Radne i boravišne dozvole za bh. građane se neće procesuirati od 10. marta
Alkalaj uputio apel iz Washingtona: 'Obezbijedite više novca za lobiranje'
Rummenigge govori ono što većina misli: Potrebne su velike promjene u Bundesligi, ovako više ne može
Vukanović tvrdi: 'Vučić je pustio Dodika niz vodu. On će polako da pakuje kofere i da napusti RS'
Počela sjednica POSP-a: Stabilnost BiH ključna za nastavak reformi i napredak ka članstvu u EU
Gradonačelnik Bijeljine: 'Ne dijelimo se na Bošnjake, Hrvate i Srbe. Više nas je normalnih'
Preminuo književnik Slavo Bago u 87 godini
Zastupnik u EU parlamentu Gordan Bosanac: "Građani BiH, zbijte redove, čekamo vas u EU"
Dodik na žestokom udaru u Europskom parlamentu: On je Putinova marioneta, moramo mu uvesti sankcije
Karlo Ressler, europski parlamentarac iz Hrvatske: "Europa ne može i ne smije stajati po strani"
Zovko u EU Parlamentu o eskalaciji u BiH: Stabilizacija je moguća samo kroz izmjene izbornog zakona
Abir Al-Sahlani iz Švedske: "Nemojmo iznevjeriti BiH, već smo kada smo gledali genocid u Srebrenici"
Bez iznenađenja u večerašnjim utakmicama Lige prvaka: Očekuju nas uzbudljivi okršaji u četvrtfinalu