Brzo, jednostavno i ukusno: Savršen recept za domaću pizzu

0
Radiosarajevo.ba
Brzo, jednostavno i ukusno: Savršen recept za domaću pizzu
Foto: Facebook / Pizza

Ako ste ljubitelj domaće pizze, ali tražite nešto novo i zdravije, imamo savršena rješenja za vas. Donosimo vam recept za pizzu – klasičnu domaću verziju s mekanim tijestom.

Bez obzira na to volite li tradicionalne ili modernije varijante, ovaj recept će zadovoljiti vaše nepce i oduševiti cijelu porodicu.

Sastojci:

  • 1 šolja svježeg sira (cottage cheese)
  • 2 velika jaja
  • 1 šolja bademovog brašna (ili brašna za sve namjene)
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 1/4 kašičice soli

Za preliv:

Drama u Francuskoj: Mornarica pucala na dronove koji su letjeli iznad važne baze

Drama u Francuskoj: Mornarica pucala na dronove koji su letjeli iznad važne baze

  • 1/2 šolje pizza sosa
  • 1 šolja rendane mozzarella sira
  • 15-20 kriški peperonija (ili vaš omiljeni preliv)
  • 1/2 šolje isjeckanih crnih maslina
  • Po želji: isjeckana paprika, pečurke ili svježi listovi bosiljka

Priprema:

Zagrijte rernu na 190°C. Na pleh stavite papir za pečenje. U blenderu pomiješajte svježi sir, jaja, bademovo brašno, prašak za pecivo i so. Blendajte dok ne dobijete glatku smjesu.

Smjesu sipajte na pripremljeni pleh i ravnomjerno je rasporedite u pravougaoni ili okrugli oblik, debljine oko 1/4 inča. Pecite 15-20 minuta, ili dok podloga ne postane čvrsta i blago zlatna.

Izvadite podlogu iz rerne i ostavite je da se ohladi 5 minuta. Ravnomjerno nanesite pizza sos na podlogu. Pospite rendanim mozzarella sirom. Dodajte svoje izabrane nadjeve, kao što su peperoni, crne masline ili povrće.

Vratite sastavljenu pizzu u rernu i pecite još 10-15 minuta, ili dok se sir ne otopi i postane mjehurićast.

Serviranje:

Izvadite pizzu iz rerne i ostavite je da odmori 5 minuta. Isijecite je na kvadrate ili trouglove i uživajte!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije