Domaće mini pice koje se tope u ustima: Spremaju se veoma lako i brzo

0
Radiosarajevo.ba
Domaće mini pice koje se tope u ustima: Spremaju se veoma lako i brzo
Foto: Printscreen / Domaće mini pizze

Domaće mini pice su savršen izbor za sve ljubitelje jednostavnih, ali ukusnih jela. Mekane, aromatične i sočne, tope se u ustima, a pripremaju se lako i brzo.

Bilo da ih pravite za porodični ručak, roštilj, zabavu ili kao užinu, ovi mali zalogaji sigurno će oduševiti sve koji ih probaju. Njihovo pica pecivo je idealne teksture – ni previše mekano ni previše hrskavo, a fil od sira i maslina dodaje bogatstvo ukusa.

Sastojci su jednostavni i većina njih se može pronaći u svakoj kuhinji. Priprema ove mini pice je zabavna i odlična aktivnost za cijelu porodicu. U nastavku vam donosimo detaljan recept za pripremu ovih divnih zalogaja.

Bećiragić nakon poraza od Hrvatske: "Razlika od 13 koševa ništa ne znači u ludnici u Skenderiji"

Bećiragić nakon poraza od Hrvatske: "Razlika od 13 koševa ništa ne znači u ludnici u Skenderiji"

Sastojci

Za pica pecivo:

  • 250 g brašna podijeljeno, plus još 40 g
  • 2 1/4 kašičice instant kvasca
  • 1 1/2 kašičice šećera
  • 3/4 kašičice soli
  • 1/2 kašičice bijelog luka u prahu
  • 1/4 kašičice sušenog bosiljka
  • 2 kašike maslinovog ulja i još za premazivanje činije i pečenje
  • 50 ml tople vode

Za fil:

  • 120 ml sosa za picu
  • 170 g sir, nasjeckanog
  • 60 g nasjeckanih crnih maslina

Priprema

Kako biste napravili domaće mini pice zagrijte rernu na 210 C i obložite dva pleha papirom za pečenje. U velikoj činiji pomiješajte 125 g brašna sa kvascem, šećerom, solju, bijelim lukom u prahu i bosiljkom. Dodajte maslinovo ulje i toplu vodu i drvenom kašikom dobro sjedinite.

Dodajte još 125 g brašna i promiješajte. Ako je tijesto i dalje previše ljepljivo, postepeno dodajte brašno uz miješanje i po potrebi dodajte još 40 g. Tijesto će početi da se povlači sa ivica posude.
Premažite drugi veliki pleh sa malo maslinovog ulja i prebacite tijesto u njega. Čvrsto pokrijte najlonskom folijom i ostavite da se diže na toplom mjestu 30 minuta ili dok se ne udvostruči. Kada se tijesto udvostruči, ruke i radnu površinu lagano pobrašnite i izvadite tijesto iz posude, pa ga lagano premijesite samo nekoliko puta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije