Domaća kokošja supa: Specijalitet bez kojeg se nije mogao zamisliti ručak u bivšoj Jugoslaviji
Svaka domaćica ima svoj recept za domaću supu, a recept u nastavku je pogodan ako prvi put spremate.
Bez supe se ranije nije mogao zamisliti nijedan porodični ručak u bivšoj Jugoslaviji, zato je svaka domaćica imala u svojoj svesci po neki recept za ovo tradicionalno jelo na kašiku.
Domaća supa okrepljuje tijelo, daje hranljive sastojke našem organizmu.
Fudbalski savez KS zvanično objavio imena svih kandidata za predstojeće izbore
Sastojci
- cijelo pile
- zelen (šargarepa, peršun, paškanat, celer)
- 1 žumance
- kisela pavlaka
- sok od limuna
- suhi biljni začin, biber
Priprema
U šerpi skuhajte povrće i pile. Kad je meso skuhano izvadimo ga iz supe (ali vodu ne prosipajte) i izdvojimo meso od kostiju, odstranimo i kožicu, a potom isjeckamo na sitne kockice. Izvaditi i povrće iz supe i isjeckati što sitnije. U bistru supu vratimo sjeckano meso i povrće. Začinimo sa dosta začina, bibera i dodamo malo kisele pavlake, žumance i sok od limuna. Krčkamo još malo i supa je spremna.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.