Kuharica otkrila trik za savršeno mekano tijesto za pizzu: Ovo je njena "tajna"
U moru brzih recepata, oni za pizzu uz savršeno mekano i tanko tijesto se posebno izdavajuju.
Jedna kuharica otkrila je svoj recept za, kako je navela, "prepremekanu pizzu", ukusnu i dan poslije.
Njen trik za savršeno mekano tijesto je med.
Međunarodna akcija u RS-u: Uhapšene tri osobe zbog dječije pornografije
U nastavku prenosimo njen recept:
Sastojci
Tijesto
- 1 vrećica suhog kvasca
1 kašičica soli
1 kašika meda
3 kašike maslinovog ulja
300 ml mlake vode
450 gr brašna tip 400
kisela pavlaka
jaje
trapist sir
bosiljak
origano
kečap
paradajz pelat
šunka
roštiljske kobasice
Priprema
Umijesiti tijesto od gore navedenih sastojaka i pustiti da nadođe 15 minuta.
Za vrijeme dok nadolazi tijesto, pripremiti kobasicu – narezati je na kolutove, šunku na kockice. U posebnoj posudi sjediniti origano, bosiljak, kečap i paradajz pelat. Takođe, posebno umutiti jaje i pavlaku. Sir izrendati.
Kada tijesto nadođe, razviti ga i pomoću oklagije prebaciti na podmazanu i brašnom posutu tepsiju. Izbockati ga viljuskom. Premazati prelivom sa paradajz pelatom pa poredati kobasice, šunku.
Staviti da se peče na 250C oko 10 minuta. Izvaditi iz pećnice, preliti sa filom od pavlake i jaja. Vratiti da se peče na smanjenoj temperaturi. Peći još 10 minuta, izvaditi i posuti sirom. Vratiti u pećnicu samo da se sir otopi.
Prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.