Možda će vam zvučati čudno, ali postoje namirnice koje ne biste smjeli prati prije kuhanja. Razlog tome je što to može biti uzrok širenja bakterija, čak i trovanja. // Prehrambeni stručnjaci otkrivaju koje su to namirn...
Važno je pripaziti na način pripremanja obroka, ako želite energiju, idealnu liniju i dug život. Neka od ovih pravila većina vjerovatno zna, ali nikad nije zgoreg podsjetiti se ili naučiti. 1. Količina ulja // Koliko ulja koristite...
Donosimo popis stvari koje biste trebali zamijeniti barem jednom godišnje zamijeniti, piše msn.com. Ribež // Koristi se za razne namirnice, od limuna do sira pa i čokolade, i da vrlo je oštar. No, ne ostaju tak...
Prhko tijesto od kojega možete raditi sve: kiflice, pitu ili kekse…vrlo je jednostavno napraviti ukoliko se držite recepta. Ono sa čime ćete ga puniti, zavisi o vama, a može biti voće, orašasti plodovi, pekmez, mak sa š...
Nakon ručka nam skoro svaki dan ostane hrane koju bismo mogli iskoristiti i kasnije, ali će ona biti dobra samo ako je pravilno odložimo. Zasigurno je za mnoge najlakše hranu umotati u aluminijsku foliju, ali se tako može ugroziti i...
Grah je jedan od klasika naše kuhinje i rijetke su kuće u kojima se ne sprema neka varijanta ovog izdašnog zimskog jela. Ugrijaće vas u hladne dane, a cijela će kuća mirisati „domaće“, što je baš ono...
Fini i mirisni kolač sa suhim voćem idealan je za ove zimske dane. Zato ga zovu i zimski. Pri tome, jednostavan je za napraviti. // Sastojci koji su vam potrebni za ovaj izvrstan kolač su: -3 jaja -3 do 4 &scaron...
Razbiti jaje, razmutiti, dodati sol i druge začine te pržiti na tavi ti je dosadno? Onda iskušaj ovaj trik: // Youtuber NightHawkInLight razvio je trik s pomoću kojeg možeš spraviti kajganu dok je jaje još u lju...
Mnogim kuhanje nije baš pretjerano omiljena aktivnost. No, postoje oni koji jednostavno uživaju biti u kuhinji te spravljati maštovita jela, piše 24sata.hr. Postoje četiri horoskopska znaka koja s puno kreativnosti pra...
Kad kuhinja ima miris po kuhanom bakalaru, mesu ili sarmi, danima nakon je potrebno taj miris ukloniti, a postoji nekoliko lakih načina za to. Prvo, isprobajte s kafom. Zdjelica svježe mljevene kafe odstraniće sve neugodne mirise iz frižid...
Vjerujemo da se u svakom domu, makar jednom sedmično, za ručak spremi tjestenina. Ukusna je i brzo i lako se priprema. // Sve što vam je potrebno jeste da je prokuhate u vodi, a ostalo dodajete po želji. Ipak, nakon prip...
Ovaj recept postao je vrlo popularan na internetu što nas i ne čudi s obziromna to da ga je vrlo lako i jeftino napraviti. Riječ je o Japanskom cheesecakeu. Video za ovaj recept je na YouTubeu pregledan više od 11...
Za ukusno jelo od mesa ne treba nam pećnica, ali pod uslovom da se pridržavamo savjeta vrsnih kuhara. Naime, kuhari savjetuju da se meso posuši papirnatim ručnicima prije pečenja ili ako ga odmrzavamo, ostavi nekoliko sati u fr...
Brzi život koji danas živimo ne ostavlja mnogo vremena za spremanje svježih jela kod kuće. Nažalost vrlo često posežemo za instant, brzim rješenjima, među kojima je i podgrijavanje hrane spremljene prije nekoliko dana. // Ali...
Prava mjera soli prilikom kuhanja vjerovatno spada u najvažniju vještinu koja određuje dobrog kuhara. Da li treba da solite hranu prije pripreme ili poslije? Neki tvrde da so usporava kuhanje, da neke namirnice, meso na primjer, čini...
Da biste ispekli kestenje nije potrebna nikakva velika mudrost. Ipak, mnogi izbjegavaju da to rade kod kuće jer im se čini kao previše posla. Za početak, potrebno vam je svježe kestenje i jedan nož. Svaki kesten zasjecite po &scaron...
Ako još nemate ideju šta pripremiti ovog neradnog dana, koji je uz to još i praznik, predlažemo vam jelo iz "Velikog narodnog kuhara": Sarma od kiselog kupusa sa orasima. Glavicu kupusa od 2 kilograma težine očistiti o...
Pečenje u pećnici Za dobro pečenje osim kvalitetnog mesa važna je i zagrijana pećnica. Ako pećnica nije dovoljno vruća, meso će se osušiti i neće biti ukusno. Za pripremu pečenja s rebrima od kilogram i po dovoljno je sat i po na 20...
Sastojci 400 g pilećih medaljona // Vegeta twist tekuća marinada origano sušeni sušeni vlasac umak od šampinjona 800 g slanih šampinjona u limenci 250 ml vrhnje za kuhanje prstohvat vegete prs...
Krompir je proklijao makar ga držali u podrumu, ili čak frižideru? Onda trebate biti oprezni. Proklijali krompir može u sebi sadržavati toksičnu tvar solanin. Naučite kako prepoznati onaj koji je još jestiv, unatoč klicama i ka...
Italijanski ambasador u Bosni i Hercegovini Nicola Minasi zajedno sa lokalnim partnerima najavio je Sedmicu italijanske kuhinje, koja će biti obilježena u nekoliko gradova u Bosni i Hercegovini događajima o temi italijanske gastronomije i d...
Teflon jamči termičku obradu bez lijepljenja namirnica za njezino dno, no to nije moguće ostvariti ako smo teflon uništili neprimjerenim korištenjem. Pečemo odreske na teflonskoj tavi_ipromNS("zone",264); Teflonske tave...
Čips zauzima posebno mjesto na ljestvici grickalica koje nestaju brzinom svjetlosti. Slani, hrskani, s raznim okusima… ko bi odolio toj grickalici. Zašto ih kupovati kad ih možeš sam napraviti, piše gastro.24sat...
Da biste uživali u savršenom okusu kestena, najprije je važno izabrati dobre. Najbolji su veći plodovi koji imaju sjajnu koru, suhi su i teški. Ukoliko na kori vidite rupice, takve kestene ne želite jesti jer su najvjerojatnij...
/ Najkomentiranije
Policija traga za počiniteljima: Lopovi iz kuće ukrali oko 6.000 KM dok je vlasnik bio na dženazi
Skokom bez aplauza i bacanjem cvijeća u Neretvu: Obilježena 31. godišnjica rušenja Starog mosta
Obratite pažnju: Ovo su simptomi koje žene starije od 40 moraju shvatiti ozbiljno
FUCZ obišao klizišta na Trebeviću: I dalje prisutne duboke pukotine, dolazi do oticanja vode
Poznat uzrok požara koji u Banjoj Luci, porodica Isović ostala bez krova nad glavom
Ovo je pet tajni za savršen domaći džem: Kako da se ne pokvari i bude gušći?
Nova vrsta krađe automobila: Budite oprezni ako ovo ugledate
Sjećanje na dobrog hafiza Spahića: Radovao se susretu sa ubijenim kćerkama i unučicom u Dženetu
Saobraćajna nesreća: Automobil udario pješaka na Dolac Malti
Škorpion ubo 25-godišnju ženu: Bio u paketu sa popularne online trgovine, skrivao se u odjeći
S ove strane Drine | Dragan Banjac: Bagatelisanje insana
Globalna epidemija: Oko 115 miliona oboljelih, do 2030. očekuje se 357 miliona slučajeva
Ženska strana metalskog sektora u BiH: "Bila sam domaćica, sada radim na mjestu brusača metala"
Još jedno veliko priznanje za Edina Džeku: Dijamant u društvu fudbalskih zvijezda
Guardiola na kraju sezone napušta Manchester City, već je poznata naredna destinacija