Ovo je najbolja kljukuša koju ćete probati: Za prste polizati...

0
Radiosarajevo.ba
Ovo je najbolja kljukuša koju ćete probati: Za prste polizati...
Foto: Najbolji recepti / Kljukuša je gotova za pola sata

Nedjelja je idealan dan u kojem možete više vremena iskoristiti kako biste se posvetili sebi, a pri tome i skuhati nešto ukusno za sebe i svoju porodicu.

Mi vam donosimo recept za pravi nedjeljni ručak, klasik bosanse kuhinje, njeno veličanstvo kljukušu.

Osim što je vrlo ukusna, kljukuša je i veoma jednostavna za napraviti, a sasvim sigurno ovim izborom jela obradovat ćete i ostale članove porodice.

Sve što vam treba od sastojaka jeste dvoje jaja, pet većih krompira, pavlaku, jogurt, 200 grama brašna, prašak za pecivo, ulje, sol i biber.

Ogulite krompir i izrendajte ga na krupno rende, zatim dodajte jaja, prašak za pecivo, brašno, dvije kašike pavlake, malo jogurta, sol i biber.
Smjesu izlijte u nauljen pleh i pecite nekih pola sata.

Prije samog kraja premažite je puterom i vratite je u rernu da se zapeče.
Kada odozgo lijepo porumeni, vaša kljukuša je gotova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije