Preukusan nedjeljni ručak: Uz ovu piletinu uživat će sva čula

Radiosarajevo.ba
Preukusan nedjeljni ručak: Uz ovu piletinu uživat će sva čula
Foto: Pexels / Ilustracija

Moglo bi se reći – ništa posla: Pileća prsa razrežite i napunite špinatom i pršutom, a ako želite dodajte i sir. Slažete se, ovo će biti jedan ukusan obrok!

Potrebni sastojci:

4 komada pilećih prsa
Sol
Biber
4 tanka komada pršuta
1 manje pakiranje kremastog sira
150 g odmrznutog špinata i dobro iscijeđenog
150 g Mozzarelle, narezane
Malo crvene paprike u prahu ili listićima
Maslinovo ulje

Priprema: 

Pećnicu zagrijete na 200 stepeni Celzijevih, a posudu za pečenje prekrijete masnim papirom

Razrežite piletinu (ne do kraja) i posolite te pobiberite i stavite na papir za pečenje u posudu.

U posudi pomiješajte svježi sir, špinat i ½ Mozzarelle. Posolite i poparite te dodajte malo crvene paprike.

Svaki komad mesa napunite dobivenom smjesom te dodajte list pršuta.
Po površine posipajte ostatkom Mozzarelle.

Pecite otprilike 35 minuta, poslužite uz prilog po želji, piše ordinacija.vecernji.hr. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije