Spremite najbrži i najbolji doručak u kojem će svi uživati
Za pripremu ovog jela potrebno vam je vrlo malo vremena, gotovo nikakvog truda, a kuća će zamirisati na domaću kuhinju u hladnim jutrima.
Prženice iz rerne obradovat će sve vaše ukućane.
Sastojci
5 šnita starog hljeba
150 grama bijelog sira po želji
2 jajeta
10 kašika mlijeka
3 kašike ulja
Priprema
Isjecite hljeb na kocke, i rasporedite ga u pleh koji ste obložili papirom za pečenje. Preko hljeba izmrvite sir i sve zalite umućenim jajima u koja ste dodali mlijeko. Odozgo prelijte sa 3 kašike ulja. Po želji možete staviti i susam. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 15-20 minuta (dok ne porumeni).
Možete i cijele parčiće hljeba umakati u jaja sa mlijekom, poredati ih na papir za pečenje, preko izmrviti sir i preliti ostatkom umućenih jaja i mlijeka.
Dodatni korisni savjet - sastojak koji možete dodajati pored soli jeste kim.
Kim će dati poseban ukus prženicama, ali on ima i odlična zdravstvena svojstva.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.