Pitate se koliko grama ima u kašiki soli? U sljedećim redovima naučite kako mjeriti sastojke u kuhinji, čak i ako nemate vagu. Bez kuhinjske vage teško je izmjeriti npr. 10 grama soli ili 125 grama brašna. No, problem možete riješiti uz pom...
Kuhanje može biti zadovoljstvo, ali čišćenje ploče za kuhanje nakon svakog obroka može biti prilično naporan posao. Međutim, postoji jednostavan trik koji vam može uštedjeti vrijeme i trud. Kada kuhate, stavite drvenu kuhaču preko ruba pos...
Za ovaj recept, oslić u pivskom tijestu, možeš odabrati bijelu ribu koju volite, ne mora to biti oslić. Koju god vrstu ribe da odaberete, važno je da bude svježa. Važno je pritom vidjeti bistre i pune oči, da su otvori kod škrga svijetloru...
Uštipci su bili zalogaji koji su se pržili od ostataka tijesta koje je bilo namijenjeno za domaći hljeb. Idealni su za doručak ili večeru uz slani ili slatki namaz, a za tijesto su vam potrebna samo četiri sastojka: brašno, so, kvasac i vo...
Bolonjez je jedno od najslavnijih talijanskih jela omiljeno u cijelom svijetu. Isprobajte malo drugačiji recept za bolonjez špagete. Riječ je o jednom dodatnom sastojku - gljivama koji će obogatiti okus ovom izdašnom jelu. Sastojci: 2...
Za neke namirnice možda ni ne znate koji im je rok trajanja, a možda im je već i prošao pa niste ni primijetili. Iako se ove namirnice ne mogu pokvariti, nakon što im prođe rok trajanja gube na svom okusu. A evo koje su to namirnice: Bra...
Kolač tres leches potječe iz Latinske Amerike, a znači "hljeb umočen u mlijeko". Radi se o mekanom biskvitu i preljevu koji se obično priprema od kondenziranog mlijeka i slatkog vrhnja, ali postoji i recept za tres leches bez kondenziranog...
Svaka domaćica kada krene da kuha nauči da pravi supu koja je poprilično jednostavna, ali knedle za supu zanju da budu komplikovane. Često ispadnu tvrde ili se raspadnu, ali u moru recepata za savršene knedle predlažemo vam jedan od najbol...
Kuhana jaja postala su prava umjetnička platna za kreativno izražavanje, posebno među našim mališanima. No, prije nego što se upustite u bojanje, važno je znati kako pravilno skuhati jaja kako bi ostala netaknuta i spremna za ukrašavanje....
Kuhanje tjestenine trebao bi biti vrlo jednostavan posao, ali nije. Nakon što je žena otkrila da se u lonac s tjesteninom ne treba dodavati ulje i počela se pobožno toga pridržavati, shvatila je da još uvijek radim nešto pogrešno. Naime, b...
Ako ste ikada bili nezadovoljni rezultatima kuhanja riže, možda je vrijeme da otkrijete jednostavnu, ali ključnu tajnu za postizanje savršene teksture i okusa. Prema najnovijim saznanjima, jedna od najčešćih grešaka u pripremi riže je njez...
Delikates napravljen od mesa, čuvene viršle, često se nalaze na stolu u brojnim domaćinstvima. Iako ih zdravstvena struka ne preporučuje, njihov ukus, mekoća i brzina kojom se spremaju, često su tu da ih ipak dovedu na naše tanjire. I got...
Zaprška je u nekim jelima neizbježna. Pomaže u zgušnjavanju jela i u poboljšavanju samog okusa, a tema je čestih razgovora jer, iako naizgled jednostavna, može biti frkovita i umjesto da jelo poboljša, uz njezino pogrešno dadavanje jelu se...
Koliko puta ste se zapitali kako napraviti vrhunsko jelo, a gosti su već krenuli ka vama? Kako učiniti povrće ukusnijim i primamljivijim svojim mališanima kada dođu iz škole? Ili, jednostavno, kako dobiti sve komplimente za večeru koju spre...
Da li je pravilno kuhati supu sa poklopcem ili bez saznajte u ovom tekstu i napravite najukusnije jelo. Supe ili čorbe su jelo koje se često sprema, a nekada su bile obavezne kada se nedjeljom okupi cijela porodica na ručku. Priprema supe...
Svaka domaćica kad nešto kuha u loncu koristi poklopac jer je tako brže, štedi se energija i para ne uništava elemente, a i šporet tj. ploča za kuhanje se ne prlja. Obično kada želite provjeriti da li je neko jelo pečeno, kada maknete pokl...
Nakon pripreme jela neugodan miris luka se vrlo često proširi vašim domom, ali možete ga se riješiti jednostavnim trikom. Poznati kuhari otkrili su da postoji način kako spriječiti neugodan miris i pritom dobiti na svježini doma. Naime, t...
Isprobajte ribu u hrskavoj korici od krušnih mrvica s aromatičnimumakom od putera, limuna, bijelog luka i peršuna. Ovo predivno jelo jednostavno se topi u ustima, a odličan je izbor za ručak. Možete koristiti bakalar ili neku drugu bijelu...
Vjerovatno najslavniji italijanski desert na svijetu, tiramisu, priprema se bez pečenja, a neodoljiva je kombinacija piškota, kafe i kreme od sira mascarponea te šlaga. Savršen je desert uz popodnevnu kafu, ali i za iznenadne goste. Kada v...
Poslastice koje su u narodu poznate pod nazivom "smuti pa prospi kolač" obično se pripremaju jednostavno i brzo, od sastojaka koje svi imaju kod kuće i brzo su pečeni. Savršeni su za iznenadne goste ili kada poželite brzi desert. U takvim...
Osim ako naiđete na zagriženog obožavatelja ribe ili duboko uvjerenog vegana, kome god postavite pitanje šta bi najradije pojeo za ručak, odgovorit će vam - nešto s mesom. Meso može biti savršen obrok, a može biti i totalno razočaranje. K...
U potrazi za nutritivno bogatim, zasitnim, a ukusnim namirnicama posegnite za lećom jer leća je lako dostupna mahunarka bogata vlaknima, i kao takva izvrsna je za probavu, a osim toga obiluje vitaminom B i raznim mineralima. Samo pola šali...
Kolač i poslastice od nekoliko sastojaka odličan su izbor deserta kada nemate puno vremena provoditi u kuhinji. Odlična su ideja i kad pripremate bogatiji jelovnik, a ipak želite zanimljiv i ukusan desert. Jogurt kolači su jako popularni...
Sigurno znate za onaj osjećaj kad pripremate neku ukusnu hranu ali kasnije u stanu ili kući ostanu tako jaki, neugodni mirisi da ih se nikako ne možete riješiti. Posebno se to događa ako pripremate ribu ili pržite nešto na ulju, zar ne? No...
/ Najkomentiranije
Nevrijeme kuca na vrata: Snijeg stigao u Bosnu i Hercegovinu
Nevjerovatni prizori nevremena u Srbiji: Vjetar podiže prašinu, ne vidi se prst pred okom
Uhapšen vozač u Goraždu: BMW-om udario pješakinju, pa pobjegao sa mjesta nesreće
Vučića iznerviralo pitanje novinarke iz BiH o Srebrenici, izderao se na nju: "Nemojte da izmišljate"
Općina Novi Grad Sarajevo: Puštena u funkciju platforma sa biografijama šehida i poginulih boraca
Otvorena izložba učeničkih radova u Srednjoj školi primijenjenih umjetnosti u Sarajevu
Misteriozni objekt iz svemira pao na kuću na Floridi, NASA objavila da je otkrila o čemu je riječ
Novi apel iz GSS-a: Potraga za Fuadom Hadžihasanagićem još traje, mole se građani za pomoć
Manijaci nisu zaboravili: Devet godina od ubistva Mirze Raščića, prvog osmijeha južne tribine
Savjeti zlata vrijedni: U svoju beauty rutinu uvrstite "skin flooding" i rižinu vodu
14 godina od smrti generala Rasima Delića: "Bio je neosporni autoritet Armije RBiH"
Održana sjednica: Skupština Vijeća Evrope podržala članstvo Kosova
Hrana koja otežava mršavljenje: Zbog ove četiri namirnice ne možete izgubiti kilograme
Pljusak u Sarajevu iznenadio građane: Pogledajte prizore sa ulica glavnog grada BiH
Filantrop, oficir, pisac, predavač: Otvorena izložba "Vaš Jovan, Bosanac i Hercegovac sa dna kace"