Recept za najfiniju čorbu od paradajza sa sirom koja će vas ugrijati

0
Radiosarajevo.ba
Recept za najfiniju čorbu od paradajza sa sirom koja će vas ugrijati
Coolinarika / Paradajz čorba

Bogata, kremasta, puna okusa čorbica od paradajza sa sirom savršen je izbor za jesenske i zimske dane.

Dobro je znati da jedan tanjir ove izdašne čorbe sadrži 90 kalorija, 7 grama masnoće, 6 grama ugljikohidrata, 2 grama bjelančevina i 4 grama šećera.

Količina namirnica za ovaj recept koji vam donosimo dovoljna je za deset serviranja pa ako vam čorbe ostane lako je možete sačuvati u hladnjaku za idući dan, prenosi Dnevnik.hr.

Sastojci

80 dekagrama svježeg paradajza, prepolovljenog

jedan slatki luk, oguljen i razrezan na četvrtine

jedna glavica bijelog luka, odsječenog vrha

0,5 decilitara maslinovog ulja

Sol i svježe samljeven crni papar

7 decilitara pileće ili povrtne supe

lovorov list

2 grančice timijana

3 kašičice nasjeckanog svježeg bosiljka

45 grama izmrvljenog kozjeg sira

Priprema

Zagrijte rernu na 190 stepeni Celzijevih. Stavite papir za pečenje s aluminijskom folijom.

Posložite pardajz, luk i bijeli luk na papir za pečenje. Maslinovo ulje ravnomjerno prelijte preko svega (uključujući i nekoliko žličica preko luka). Začinite sa soli i paprom.

Pecite dok se na paradajzu ne pojave mjehurići, luk ne omekša i bijeli luk ne bude karameliziran, 35 do 40 minuta.

Paradajz i luk premjestite u veliki lonac. Češnje bijelog luka istisnite iz kore i ubacite u lonac.

Dodajte supu, lovorov list i timijan te pustite da zakipi na srednje jakoj vatri. Kuhajte dok se sve lijepo ne stopi, 20 do 25 minuta.

Premjestite čorbicu u blender ili sjeckalicu za hranu i blendajte dok ne postane potpuno kremasta.

Ulijte supu u tanjire ili zdjelice. Ukrasite svaki tanjir s 1 kašičicom bosiljka i 1 do 2 kašičice kozjeg sira. Poslužite toplo.

Prijatno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije