Božićni ručak za mnoge predstavlja poseban izazov, naročito kada se za stolom okupi više gostiju nego inače. Uz pritisak da sve bude savršeno i da se jela posluže na vrijeme, priprema može lako postati stresna. Ipak, uz dobru organizaciju...
Gdje čuvati jaja u kuhinji godinama je tema rasprava u mnogim domaćinstvima. Dok ih neki drže u frižideru, drugi ih ostavljaju u ormariću ili čak na kuhinjskom pultu. Dodatnu zabunu stvara činjenica da se u britanskim supermarketima jaja p...
Bolonjez sos, poznat i kao ragu bolognese, jedno je od temeljnih jela italijanske kuhinje i recept koji se prenosi generacijama. Iako postoje brojne varijacije u pripremi, osnovni principi ostaju isti: pažljivo pripremljen soffrito od luka...
Kada dani postanu kraći, a hladnoća se sve više osjeti u zraku, topli i zasitni obroci postaju nezaobilazan dio svakodnevice. Kobasice su jedan od klasičnih izbora za zimske dane, jednostavne za pripremu, svestrane i izuzetno ukusne, bilo...
Iako mnogi vjeruju da svježa hrana uvijek ima veću nutritivnu vrijednost i manje aditiva, stručnjaci tvrde suprotno. Kako navode kuhari i nutricionisti različitih profila, brzo zamrzavanje može "zaključati" nutrijente koji se često izgube...
Jaja su osnovna namirnica u mnogim domaćinstvima i koriste se za pripremu omleta, kajgane, pohovanih jaja i brojnih drugih jela. Uprkos jednostavnosti i pristupačnoj cijeni, kvalitet jaja može značajno varirati. Dok neka imaju bogat, zlata...
Zima je idealno vrijeme za pripremu utješnih, bogatih jela od toplih pita do omiljenih pasta i gustih variva. No, ako vam nedostaje dubine okusa u zimskim receptima, irska kuharica i autorica Clodagh McKenna otkrila je tajni sastojak koji,...
Mnogima kelj pupčar nije omiljeno povrće, često zbog svoje mekane teksture i gorčine koju ponekad posjeduje. Međutim, Mary Berry, poznata britanska kuharica, ima recept koji može potpuno promijeniti mišljenje čak i onih koji izbjegavaju ov...
Iako je hrskavi batat pomfrit već dugo omiljen među ljubiteljima jednostavnih zalogaja, na kulinarsku scenu stiže neočekivana i još raskošnija alternativa. Umjesto slatkastog batata, sve više pažnje privlači avokado, čija maslena tekstura...
Smrznuta pizza je nezaobilazna u mnogim zamrzivačima, ali izgleda da je većina ljudi pravi pogrešno. Prema riječima pizza stručnjaka, tri jednostva trika mogu običnu pizzu pretvoriti u obrok restoranske kvalitete. Bez obzira kupujete li svj...
Koliko puta ste ispekli savršeno mekane kiflice ili hljepčiće, samo da bi već sljedećeg dana postali tvrdi i suhi? Iako se to često dešava, rješenje je iznenađujuće jednostavno: malo jogurta u tijestu može napraviti ogromnu razliku. Jogurt...
Iako je ubrzani način života donio velike promjene u ishrani kod ljudi, tradicionalna jela i dalje se smatraju nezamjenjivim. Jedno od njih je i musaka, odlična mješavina krompira i mesa, za koju se vjeruje da potiče od Grčke, ali je u naš...
Kupus je jedan od najjeftinijih povrća koje možete pronaći na policama supermarketa, ali i jedan od najslabije cijenjenih. Mnogima je kuvanje jedini način pripreme ovog povrća, ali stručnjaci savjetuju da postoji mnogo ukusniji način za pr...
Jedna žena izazvala je oduševljenje na društvenim mrežama nakon što je podijelila novu metodu za čuvanje i pripremu ostataka hrane, koja smanjuje bacanje namirnica i donosi značajne uštede bez potrebe da se danima jede isti obrok. Iako je...
Brokula često ima lošu reputaciju zbog blago gorkog ili jednostavno dosadnog okusa, ali to je najčešće rezultat pogrešne pripreme. Stručnjaci za kuhanje ističu da izbjegavanje kuhanja u vodi i korištenje samo nekoliko jednostavnih sastojak...
Uz dobro meso nije potrebno mnogo da bi rezultat bio savršen biftek zato ga i vole širom svijeta. Ipak, priprema idealnog odreska često zna biti izazovna: od beživotne, sive kore do presušenog unutrašnjeg dijela, grešaka je mnogo. Upravo z...
Priprema kobasica može biti pravi izazov – nekada ispadnu savršeno sočne i aromatične, a drugi put su suhe i žilave. Mnogi ih prže u tavi jer je to najbrži način, ali tada se često dogodi da izgore, isprskaju kuhinju i izgube sočnost. Prem...
Kako se jesenje jutro hladi, a večeri postaju sve tamnije, nema ništa ugodnije od toplog, domaćeg obroka koji grije iznutra. Upravo takvu utjehu pruža poznati recept Mary Berry kremasta supa od brokule i plavog sira. Ovo jednostavno, ali r...
Petak veče često ne može proći bez tanjira toplih, zlatnih i hrskavih krompirića. Umjesto da ih kupujete, možete ih vrlo jednostavno napraviti kod kuće i to uz pomoć friteze na vrući zrak. Ova metoda omogućava da krompirići budu savršeno...
Kajgana sa kremastom teksturom često je izbor za ukusan i brz, ali bogat večernji obrok. Iako priprema može izgledati jednostavno, mnogi se pitaju kako postići savršeno kremaste jaja. Mlijeko je često dodatak u pripremi, jer se vjeruje da...
Piletina je čest sastojak mnogih obroka, ali pronaći savršenu ravnotežu između nedovoljno pečenog i presušenog mesa može biti pravi izazov. Nicky iz Kitchen Sanctuaryja u Brixhamu, Devon, podijelila je jednostavan trik koji garantuje savrš...
Kako temperature padaju, a dani postaju kraći, sve više tražimo utjehu u toplim i jednostavnim jelima koja mirišu na dom. Jesen je idealno vrijeme za pripremu ukusnih i zasitnih supa, a jedna od onih koje oduševljavaju svojom jednostavnošć...
Iako špinat nije omiljen svima zbog svoje blage gorčine, jedan jednostavan kulinarski trik mogao bi ga učiniti mnogo ukusnijim. Osim što je špinat lako ubaciti u razna jela, bogat je nutrijentima i odličan je saveznik u zdravoj ishrani. Pre...
Nema gore situacije od one kada ogladnite usred noći, a frižider je skoro prazan. No, talijanski kuhar Francesco Mattana podijelio je idealno rješenje za takve trenutke brzu, ukusnu i zasitnu "Ponoćnu pastu". Ovaj jednostavni recept zahtij...
/ Najkomentiranije
Uznemirujuće otkriće u šumi pored Olova: Policija pokrenula istragu
Vlada FBiH: Skoro dva miliona KM za uvezivanje radnog staža 153 radnika
Oglasio se POSKOK o pretresima objekata Holland taxija: Privedene četiri osobe
Tri migranta poginula u prevrtanju čamca u Savi u Slavonskom Brodu
Važna obavijest za građane Sarajeva: Tramvaji voze samo do Skenderije
Policijska akcija "Fog": U Sarajevu uhapšene dvije osobe zbog trgovine drogom
Oštra reakcija Muhameda Hasanovića: "RS živi na račun Federacije, vrijeme je da se kaže istina"
Bez ličnih dokumenata na izborima u RS glasalo 1.660 lica: Slučajevi idu u nadležna tužilaštva
Bingo ponovo nagradio radnike: Uposlenicima isplaćeno dodatnih 1.000 KM uz novembarsku platu
Carinici u BiH zaplijenili 69.600 limenki krivotvorenog Red Bulla
Vjerovali ili ne: U Sarajevu je danas sunčano, ali gusta magla ne da suncu da se probije. Pogledajte
Savršeno pečeni krompiri: Tajna iskusnog britanskog kuhara
SIPA objavila detalje akcije protiv Balkanskog kartela: Oduzeta imovina vrijedna više miliona KM
Špago upozorava: "Bez hitnih izmjena Izbornog zakona bit će sve manja izlaznost na izbore"
Bakir Izetbegović: Vrijeme je da podvučemo neke crte