Jelo koje morate probati: Paprike punjene sirom u paradajz sosu
Paprike su mnogima su među omiljenim jelima, bilo pečene, bilo kuhane, a neko ih voli i sirove.
Donosimo vam recept za jedno interesantno jelo koje će vam se zasigurno svidjeti. Ako ste i navikli na paprike punjene mesom, kada probate ovo jelo biće vam podjednako drago. Pri tome je lagano i nimalo zahtjevno.
Potrebno vam je:
-kilogram paprika
-500 grama sira
-3 jaja
-2 kilograma paradajza
-praziluk
-2 čehna bijelog luka
-peršun
-ulje
-sol, šećer
Priprema:
1. Isjeckajte praziluk i u malo masnoće ga zapržite dok ne omekša. Za to vrijeme rendajte paradajz i dodajte ga u gotov luk.
2. Ostavite da se krčka oko 10 minuta, dok voda lagano ne ispari. Dodajte prstohvat šećera, isječen peršun, sol po ukusu i promiješajte. Prebacite smjesu u posudu za pečenje.
3. Uključite rernu na 200 stepeni da se zagrije. U posudi namrvite sir i dodajte jaja, gnječeni bijeli luk i malo isječenog peršuna.
4. Promiješajte i napunite paprike. Stavite paprike u paradajz sos i pokrijte folijom. Pecite 30 minuta, sklonite foliju i zapecite još oko 10 minuta.
Gotove punjene paprike pospite peršunom, piše Bonapeti.
Uživajte!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.