Prženice su omiljeno jelo koje mnogi od nas često jedu za doručak, a najčešće se pripremaju s malo mlijeka i jaja. No, ako želite da doručak bude malo bogatiji i raznovrsniji, možete ga obogatiti punjenjem. Ovaj recept za prženice s punjen...
Prženice, zajedno s uštipcima, jedno su od najukusnijih jela za doručak, a njihova priprema je vrlo jednostavna. Obično se prave od starog hljeba, što ih čini idealnim rješenjem za brzo jelo. Neće vam oduzeti puno vremena, a možete ih posl...
Zapečene džumbus prženice je doručak u kojem imate sve: i zdravo i kalorično, dovoljno da vas drži sitim do ručka. Sastojci: 18 parčića hljeba Fil: 4 do 5 jaja 150ml mlijeka 200g sira 150g dimljene kobasice 200g parizera so p...
Stari hljeb je najbolje iskoristiti za pravljenje jednog od doručaka djetinstva koje nas sve mami svojim ukusom - prženice Recept za prženice ima svaka kuća, ali se svaki i razlikuje od tuđeg, pa tako ovo jelo dobija svoje nijanse na svako...
Prženice, tradicionalno omiljeno jelo u mnogim domaćinstvima, mogu se pripremiti na različite načine, pružajući ukusan obrok s dodatkom zdravijih sastojaka. Osim klasične verzije sa bijelim hljebom i jajima, postoje varijacije koje su podje...
Ovo je jedno od jela koje su nam nane i mame nerijetko pripremale, a koje i danas rado jedemo, čak i u novoj, slatkoj varijanti. Mnogi među nama odrasli su na prženicama ili, kako ga neki zovu, pohovanom hljebu. Međutim, iako ih jedemo već...
U svoj žurbi oko posla i obaveza koje imamo zaboravimo da se hranimo kako treba i jedemo zdravo. Zato su nam potrebni brzi recepti koji će ujedno biti i ukusni. Baka je podijelila sa nama baš takav recept koji će se svima svidjeti. Bakina...
Doručak mnogi, nažalost, još uvijek preskaču, no drugima je taj obrok uvijek vruća tema. Zašto? Zato što svima nedostaje ideja, barem onih dobrih. Doslovno. Riječ je, naime, o receptu za prženice, svima dobro poznat doručak iz djetinjstv...
Za pripremu ovog jela potrebno vam je vrlo malo vremena, gotovo nikakvog truda, a kuća će zamirisati na "domaću kuhinju". Prženice iz rerne obradovat će sve vaše ukućane. Sastojci 5 šnita starog hljeba 150 grama bijelog sira po želji...
Prženice su zajedno sa uštipcima jedno od najukusnijih jela koja možete napraviti za doručak, a priprema im je veoma jednostavna. Najčešće se prave od starog hljeba. Neće vam trebati mnogo vremena da ih spremite, a možete ih jesti s čime g...
Prženice ili francuski tost jedan je od najboljih izbora za doručak ili večeru i odlično se slaže s raznim namazima. Ko još može da kaže "ne" prženicama? A čekajte samo da čujete način da ih učinite još boljima - oduševit ćete se. Jedna...
Ukoliko ne završi u tosteru, stari hljeb se najčešće iskoristi za prženice koje mnogi ne vole zbog velike količine ulja. Donosimo malo drugačiji recept za ovo popularno jelo koje je mnogo manje masno zato što se ne prži već peče. Prženice...
Prženice ili francuski tost jedan je od najboljih izbora za doručak ili večeru i odlično se slaže s raznim namazima. Ko još može da kaže "ne" prženicama? A čekajte samo da čujete način da ih učinite još boljima - oduševit ćete se. [relat...
Prženice ste do sada sigurno mnogo puta jeli, a da li ste ih probali punjene? Potrebno vam je: [related]https://radiosarajevo.ba/magazin/zivot-i-stil/najbolji-recept-za-domacu-pogacu-iskusna-domacica-otkriva-kako-se-pravi/475723[/relate...
Donosimo vam recept za idealan doručak ili večeru - slatke francuske prženice. Toliko su ukusne da je jedina mana što ćete njima zamijeniti slanu verziju. Osim toga, za pripremu ovog jela kao iz najfinijih restorana, treba vam svega 15 min...
Prženice ili francuski tost jedan je od najboljih izbora za doručak ili večeru i odlično se slaže s raznim namazima. Uz ovih šest savjeta vaše prženice bit će perfektne i ukusne! [related]https://radiosarajevo.ba/magazin/zivot-i-stil/hlje...
Prženice su radno viđene na stolovima širom našeg regiona - a zanimljivo je da postoji desetine načina kako ih možete spremiti. Vjerovatno da ne postoji osoba koja ih ne voli - a spremaju se vrlo jednostavno: hljeb, jaja, ulj...
Prženice ili francuski tost jedan je od najboljih izbora za doručak ili večeru i odlično se slaže s raznim namazima. Uz ovih šest savjeta vaše prženice bit će perfektne i ukusne! // 1. Ne preterujte sa mlijekom Nemojt...
Hrskave, masne, ali ne previše, mirisne. Tako treba svaki put da vam ispadnu prženice. Ova omiljeni doručak, spremit ćete uspješno svakki put ak ose držive nekoliko provjerenih savjeta. // Marc Murphy, sudija kulinarsk...
Za pripremu ovog jela potrebno vam je vrlo malo vremena, gotovo nikakvog truda, a kuća će zamirisati na domaću kuhinju u hladnim jutrima. Prženice iz rerne obradovat će sve vaše ukućane. Sastojci 5 šni...
Donosimo vam recept za idealan doručak ili večeru - slatke francuske prženice. Toliko su ukusne da je jedina mana što ćete njima zamijeniti slanu verziju. Osim toga, za pripremu ovog jela kao iz najfinijih restorana, treba vam...
Hrskave, masne, ali ne previše, mirisne. Tako treba svaki put da vam ispadnu prženice. Omiljeni doručak generacijama spremit ćete uspješno uvijek ako primijenite ove provjerene savjete. Marc Murphy, sudija kulinarske emisije...
/ Najkomentiranije
Loš nastup kluba iz Banje Luke: FK Borac poražen od islandskog Vikingura
Šta se to dešava u Francuskoj? Kylian Mbappe nije pozvan u reprezentaciju
Problemi se gomilaju u NUB-u: Osim blokade izdavaštva, sve izvjesnije isključenje iz sistema COBISS
Oglasio se i Biden: "Izgubili smo, spremni smo za mirni transfer vlasti"
Užas u Beču: Bosanac pretukao bivšu djevojku i njenu majku
Predivne vijesti: Udruženje Pomozi.ba uplatilo više od milion KM područjima pogođenim poplavama
Denis Bećirović u Budimpešti žestoko kritikovao Rusiju: "Aveti prošlosti su opet probuđene"
Na "crnoj listi": Saša Magazinović dobio zabranu ulaska u jednu državu
Milorad Dodik donio odluku: Smijenjeno rukovodstvo "Šume Srpske"
Otvorena izložba Anite Zečić: "Prijedorska trauma je prijedorska tuga" priča istinu o zločinima
Pregledajte stare kolekcije CD-ova: Možete zaraditi i do 20.000 KM
Klanjana dženaza muftiji Šefki-ef. Omerbašiću: "Rastanci su teški i bude emocije"
Slavni chef otkrio trikove: Kako da vam sarma bude ukusna i sočna kao nikad prije
Doktorica pojašnjava: Da li se može jesti hrana sa poda?
Naučnici analizirali DNK žrtava drevnih Pompeja pa ostali šokirani: "Oni nisu ono što smo mislili"