Recept ima svaka kuća, a svaki put su drugačije: Pripremite prženice po ovom receptu

0
Radiosarajevo.ba
Recept ima svaka kuća, a svaki put su drugačije: Pripremite prženice po ovom receptu
Foto: Bakina kuhinja / Jeftin i ukusan doručak

Stari hljeb je najbolje iskoristiti za pravljenje jednog od doručaka djetinstva koje nas sve mami svojim ukusom - prženice

Recept za prženice ima svaka kuća, ali se svaki i razlikuje od tuđeg, pa tako ovo jelo dobija svoje nijanse na svakoj trpezi. 

Donosimo univerzalni recept za ovo zanimljivo jelo, a gotove su za 5 minuta. 

Il Kal di Bilava na Mejtašu: Kuća molitve nas podsjeća na Sarajevo iz najljepših dana

Il Kal di Bilava na Mejtašu: Kuća molitve nas podsjeća na Sarajevo iz najljepših dana

Sastojci

  • 2 jajeta
  • 10 tanko nasječenih kriški hljeba
  • 200 ml mlijeka
  • 5 kašika ulja
  • prstohvat soli
Omlet najpoznatijeg kuhara na svijetu: Nema ništa bolje od ovog doručka

Omlet najpoznatijeg kuhara na svijetu: Nema ništa bolje od ovog doručka

Priprema

1. Izrežite hljeb na tanke kriške, pa ih umočite u smjesu jaja i mlijeka prethodno umućenom. 

2. Pržite na ulju u tavi, a za manje masnoće možete koristiti i tavu sa neljepljivim dnom.

Prženice se mogu služiti uz pavlaku, jogurt, suhomesnate proizvode, ali i kao slatka verzija sa cimetom i šećerom. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije