Turski doručak koji je osvojio svijet: Ima li išta bolje od ovog laganog recepta?
Ako volite kajganu s povrćem ili u ljetnim mjesecima preferirate sataraš, ovo jelo je savršen izbor za vas.
Menemen je ime dobio po gradu sjeverno od Izmira, a obično se priprema za čas posla, pa čak ni najsporijima neće trebati više od 15-20 minuta. Sjajno je jelo za umakanje hleba, pa pazite koliko ste pojeli.
Mada, kako je ovo jelo za doručak, jedite malo laganije u toku dana i mirni ste.
Konobarice pronašle 400.000 eura, pa uradile neočekivano: "Ovo nam je najveća nagrada"
Isjeckajte i ispržite papriku i luk, dodajte so i biber i pržite još malo. Dodajte paradajz i kada se sve sjedini i ukrčka stavite jaja pa promešajte.
Pred kraj dodajte sitan sir ili mocarelu pa sve poslužite. Magazin Ona savjetuje da se ovaj doručak najljepše jede tako što lepinu umačete u jelo.
Sastojci za turski doručak:
4 velika jaja
2 kašike maslinovog ulja
1 glavica crnog luka, srednje veličine
1 paprika babura
2 paradajza
3 kašike paste od paradajza
½ kašičice sušenog origana
so i biber po ukusu
sitan sir ili mocarela
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.