Mađarski recept za prženice: Uz ovaj tajni sastojak bit će mekane, sočne i hrskave

1
Radiosarajevo.ba
Mađarski recept za prženice: Uz ovaj tajni sastojak bit će mekane, sočne i hrskave
Foto: Pixabay / Ilustracija

Prženice su omiljeni doručak u mnogim domaćinstvima, ali šta ako vam kažemo da postoji jedan tajni sastojak koji može da ih podigne na viši nivo?

Mađarski recept za prženice, uz dodatak jednog posebnog trika, pretvara ovaj jednostavan obrok u mekane, sočne i savršeno hrskave delikatesne zalogaje. Ovaj recept je pravi hit u kuhinji i lako ćete ga savladati, piše Žena.blic.

Sastojci za 5 osoba:

  • stari hljeba
  • kriške topljenog sira
  • 300 g ribanog topljenog sira
  • 300 ml mlijeka
  • 100 g brašna
  • 4 jaja
  • Ulje za prženje

Priprema:

U četiri duboke posude pripremite sljedeće: u prvu sipajte mlijeko, u drugu dobro umutite jaja, u treću stavite brašno, a u četvrtu ribani sir.

Bila je seks simbol 60-ih godina i "najslobodnija žena Francuske": Preminula Brigitte Bardot

Bila je seks simbol 60-ih godina i "najslobodnija žena Francuske": Preminula Brigitte Bardot

Kriške starog hljeba kratko umočite u mlijeko. Zatim ih pažljivo izvadite i lagano stisnite među dlanovima da biste uklonili višak tekućine.

Na svaku krišku hljeba stavite komadić topljenog sira i preklopite tako da dobijete sendvič.

Sendviče prvo uvaljajte u brašno, a zatim u umućeno jaje. Na kraju, svaki sendvič stavite u posudu sa ribanim sirom i pospite još malo sira odozgo.

Na dobro zagrijanom ulju pržite prženice sa obje strane dok ne postanu lijepe, zlatno-smeđe i hrskave. Kada su gotove, stavite ih na papirni ubrus da se ocijedi višak masnoće.

To je to! Prijatno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije