Ne može brže od ovoga: Napravite sočne prženice iz rerne - gotove su 'za tren'
Ako volite prženice, ali izbegavate da ih pravite da ne biste stajali dugo pored šporeta, potrošili previše jaja i ulja i zato što vam budu previše masne, ovo je recept za vas.
Ne treba vam ni previše vremena ni previše sastojaka, a okus je izvanredan!
Sastojci:
- 2 jajeta
- 9 do 10 tanko sečenih kriški hleba
- 9 kašika mlijeka
- 1 kašika ulja
- prstohvat soli
Priprema
U dubljoj činiji umutiti jaja, pa dodati mlijeko i kašiku ulja. Posoliti i sve dobro promiješati. Umakati kriške hljeba jednu po jednu u smjesu i redati po plehu obloženim papirom za pečenje.
Uživo | Pratite izvlačenje grupa za SP: Kreće izvlačenje grupa
Peći dvadesetak minuta u rerni prethodno ugrijanoj na 200 stepeni. To je to. Prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.