Prilično je lako nakupiti veliku količinu otpada u kuhinji, a to smeće onda vrlo lako može postati neugodan prizor, odnosno miris. Prema riječima stručnjaka, situcija može postati još gora ako kante držite zatvorene unutar kuhinjskih ormar...
Iako je popularnija tokom zimskih mjeseci, kao i u sezoni prehlade, domaća pileća supa uvijek je odličan odabir jer okrepljuje tijelo i dušu, a vole je skoro svi. Sastojci: 500 g piletine, 3 mrkve, korijen celera, 3 korijena peršuna, 1/2 k...
Kada solite hranu, na samom početku ili tek pred kraj kuhanja? Možda ste od onih koji sole prije posluživanja, ili redovno zaboravljate posoliti hranu? Najbolji trenutak za soljenje hrane mnogima je nepoznanica, ali možda ste primijetili...
Vrijeme je za desert, a ovaj put vas vraćamo u djetinjstvo. Stara receptura i neodoljivi kremasto okus nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Sastojci: litar mlijeka 4 jajeta 6 kašika šećera 2 kesice vanilin šećera 2 pune kašike brašn...
Korisnica TikToka Emma Beaumont podijelila je trikove uz pomoć kojih je svoju prastaru drvenu kuhinju uvela u 21. stoljeće. Video koji je objavila na TikToku započinje snimkom koji omogućava pogled na sve dijelove njene kuhinje, koja je i...
Staklokeramičke ploče za kuhanje izgledaju elegantno te svojom glatkoćom i jednostavnim, modernim dizajnom kuhinji daju dašak otmjenosti. Jednostavno ih je i čistiti, a prednost je u tome što je cijela površina ravna. No, lako ih je moguće...
Kao i svako tijesto, i lepina veoma dobro paše uz svježi sir, vrhnje, mesnu deliciju, slani namaz. Od nje možete napraviti i odličan sendvič ili je zarolati kao punjenu tortilju. Dalmatinska lepina Sastojci: 900 g brašna300 ml toplog ml...
Donosimo vam recept za baklavu koju su pravile stare nane, ne neće vam biti potreban mikser već samo kašika ili varjača. Baklava se nekada pekla u starim pećima, dok se na njemu u isto vrijeme kuhala agda. Sastojci koji će vam biti potreb...
Da li ste čuli za ćig burek? Ćig burek (Çiğ Börek) turski je specijalitet punjen pikantnim mesnim nadjevom, a za razliku od klasičnog bureka priprema se u tavi. Evo kako se priprema... Ćig burek Sastojci: 300 g brašna200 g mljevene june...
Mesne okruglice mogu se pripremiti na bezbroj načina i svaki od njih ima svoje prednosti - neki su brzi, drugi ekonomični, neki su raskošni, drugi dijetalni... Jedan od najboljih načina za njihovu pripremu je u receptu koji vam donosimo. Z...
Paradajz je osnovna namirnica u mnogim kuhinjama širom svijeta. Bilo da se koriste u salatama, umacima ili se jednostavno jedu sirovi, dodaju nalet okusa i boje svakom jelu. Ali jeste li se ikada zapitali odakle potječu paradajz i kako je...
Uzgajanje zatvorenog biljnog vrta odličan je način za uzgoj svježih proizvoda kada nemate vanjskog prostora za vrt ili želite produžiti sezonu rasta na zimske mjesece. Ne samo da vam sobno bilje pruža stalnu zalihu kulinarskim užicima, već...
Za uklanjanje nečistoća i masnih tragova na staklu rerne potrebno je vrijeme, fizička snaga i dobro odabran proizvod čiji će miris brzo ispariti nakon upotrebe. Ipak, postoji jednostavniji način da očistite vrata od rerne i da sa staklen...
Strana ribeža s velikim rupama koje podsjećaju na kapljice može poslužiti u svim situacijama u kuhinji, od ribanja mrkve, krompira ili kuhanih jaja za salatu, do ribanja mekog sira za pizzu. Razna kuhinjska pomagala često nam uveliko olakš...
Pripremili ste se kako treba, kupili ste dovoljno hljeba ne za dva nego za barem tri neradna dana, ali sad vam je taj hljeb postao star suhonjav i bezvezan. I šta sad? Srećom, postoji metoda za oživljavanje hljeba na izdisaju. Sastoji se...
Stručnjaci stalno upozoravaju - u domaćinstvu koristimo previše različitih deterdženata i hemijskih sredstava za čišćenje i time trošimo novac i ugrožavamo zdravlje. Zbog svih navedenih razloga, hemijska sredstva bi trebalo prirodnim sreds...
Kompanija Tupperware najavljuje mogućnost zatvaranja brenda i gašenja poslovanja, jer su mu u samo godinu dana dionice pale za 90 posto. Postoje od početka četrdesetih godina prošloga stoljeća te su jedno od nezamjenjivih imena u svijetu ku...
Vaša kuhinja može biti srce vašeg doma, ali može biti i nulta tačka za širenje ozbiljnih bolesti. Bakterije se mogu širiti na bezbroj načina u vašoj kuhinji, a doktori kažu da može predstavljati opasnost kada se najmanje nadate - na primjer...
Evo jedne kuhinjske dileme koja glasi: da li je bolje dodati ulje na vrelu tavu ili na hladnu? Ako ste pomislili da je svejedno, varate se. Ako je vaš odgovor "na hladnu", također ste u krivu, osim u jednom slučaju. Ulje je, dakle, najbolj...
Kamenac i hrđa se idealno mogu ukloniti uz pomoć sastojka koji mnoge domaćice koriste za pripremu sokova, a to je limuntos. Često se desi da se na dnu kuhala uhvati kamenac koji je nemoguće očistiti običnim deterdžentom. Zato, sipajte u ku...
Jedna od najdosadnijih stvari kada je kuhanje u pitanju, jeste priprema, odnosno sječenje luka. Ljudi ovdje uglavnom izgube dosta vremena, a na kraju čak i ne odrade posao kako su zamislili. Ukoliko vam je potrebno da imate sitne kockice...
Ljepljiva i masna kuhinja visokog sjaja može biti vrlo neugodna, ali današnjem u užurbanom svijetu je teško održavati sjajnom i čistom. Masnoća koja se nakuplja u kuhinji visokog sjaja je uzrokovana kuhanjem ili masnim rukama. Ovaj način...
Mnogi se nakon spremanja jela pitaju kako se najbolje riješiti ulja poslije prženja, a da ne ide u sudoper i tako potencijalno uništi cijevi. Zato je jedna žena nedavno otkrila kako to napraviti uz pomoć samo – aluminijske folije. Kako piš...
Katolički Uskrs ove godine pada 9. aprila, a pravoslavni Vaskrs 16. aprila, pa se neki već uveliko pripremaju za ovaj najstariji hrišćanski praznik. Razmišljaju o uskršnjoj trpezi, ali i na koji način će da ukrase i ofarbaju jaja kojima se...
/ Najkomentiranije
Guardiola na kraju sezone napušta Manchester City, već je poznata naredna destinacija
Barbarez suočen s novim problemom: 'Otpao' jedan od ključnih igrača za utakmice u Ligi nacija
Pročitajte emotivnu poruku FK Velež: Zauvijek s nama, naš Stari!
Dženad Džino pokazuje ljepote BiH: Uhvatio trenutke koje ne smijete propustiti
U Sarajevu obilježena 31. godišnjica pogibije Fatime Gunić i njenih učenika
Znate li kako je Park At Mejdan dobio ime? Jesen u srcu starog Sarajeva
Snažan rast posjeta i veliki projekti: Nacionalni park Una postaje ključna destinacija za turizam
Ko će biti novi gradonačelnik grada Sarajeva?
Kako da vam lak na noktima traje duže? Evo na šta trebate obratiti pažnju
Kako temeljito očistiti tastaturu u tri jednostavna koraka
Tajne prošlosti: Čudni metal koji nije s naše planete pronađen među drevnim blagom
Crno poluvrijeme Real Madrida: Ancelotti ostao bez dva ključna igrača u samo nekoliko minuta
Šta je sa slučajem psa Mede? Dobili smo odgovor iz Okružnog javnog Tužilaštva Istočno Sarajevo
Teška saobraćajna nesreća na ulazu u Sarajevu: Povrijeđene dvije osobe, nastale ogromne gužve
Važna informacija o izmjeni saobraćaja u Sarajevu: Pročitajte gdje i zbog čega