Ovaj proizvod čisti kamenac u nekoliko sekundi: Bolji od sirćeta i sode bikarbone

1
Radiosarajevo.ba
Ovaj proizvod čisti kamenac u nekoliko sekundi: Bolji od sirćeta i sode bikarbone
Foto: Pexels / Ilustracija/Kupatilo

Ponekad se čini nemogućim postići da vam kuhinja i kupatilo blistaju onako kako biste željeli zbog stalnog nakupljanja kamenca. No Chanelle Georgina, novinarka iz The Express-a, bila je odlučna pronaći rješenje za ovaj problem pa je isprobala popularni trik za čišćenje kako bi vidjela hoće li stvarno očistiti tvrde naslage u kupatilu.

Kamenac je, poznato, neizbježna smetnja koja se uglavnom nakuplja na slavinama u kupatilu, jako često unutar kuhala za vodu, te na 'glavama' tuša ako ga ne čistite redovno.

Kako bi pokušala pronaći pravo rješenje za ovaj problem u domaćinstvu, Chanelle Georgina je pustila da se kamenac nakuplja na staklu njene tuš kabine tako da ga nije mogla ukloniti jednostavnom krpom za brisanje.

Ubijeni policajac u Bosanskoj Krupi je otac bivšeg juniorskog reprezentativca BiH

Ubijeni policajac u Bosanskoj Krupi je otac bivšeg juniorskog reprezentativca BiH

"Htjela sam isprobati trik za čišćenje, pa sam se okrenula jednom prirodnom sastojku za moj eksperiment - limunskoj kiselini", kazala je Georgina. Ističe da je u svom eksperimentu nanijela limunsku kiselinu na vlažnu krpu i započela sa čišćenjem.

Limunska kiselina koja se prirodno nalazi u citrusima poput limuna i limete odmah je uklonila mrlje od tvrde vode. Nakon brisanja stakla tuša s obje strane, staklo je bilo čisto - niti jedna mrlja nije ostala.

"Na sreću, nije bilo potrebno ribanje, a sve što sam učinila bilo je osušiti staklo drugom (suhom) mikrovlaknastom krpom. Cijeli proces bio je izuzetno jednostavan, a sada je limunska kiselina sigurno zaslužila svoje mjesto među mojim omiljenim sredstvima za čišćenje", dodala je Georgina.

Kako piše Mirror, savjetovala je da se površine poliraju "krpom ili mekom spužvom" i da "kružno kretanje" pomaže lakšem čišćenju.

Ipak, The Express izvještava da je jedan od najučinkovitijih načina za sprječavanje stvaranja mrlja od vode na staklu tuša - ulaganje u brisač.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije