Važni savjeti: Ove 3 namirnice nikad ne biste smjeli stavljati u air fryer

0
Radiosarajevo.ba
Važni savjeti: Ove 3 namirnice nikad ne biste smjeli stavljati u air fryer
Foto: Instagram / Šta ne smijete peći u fritezi na vrući zrak?

Air fryer ili friteza na vrući zrak jedan je od najpopularnijih noviteta u kuhinji. 

No, uprkos činjenici da nam ovi uređaji omogućuju kuhanje jela na zdraviji način u poređenju s konvencionalnim metodama prženja, neke stvari tamo jednostavno ne ispadnu onako kako bi trebale biti. A, prema britanskoj kraljici kuhinje Nicole Jaques, tri su namirnice koje nikada ne bi smjele završiti u unutrašnjosti friteze na vrući zrak.

Popularna kreatorica sadržaja, koja na društvenim mrežama dijeli kuharske trikove, savjete za čišćenje i recepte, objasnila je da 3 namirnice ne bismo smjeli stavljati u ovu fritezu.

Prirodne ljepote BiH: Planinarka Aida oduševila pratioce nevjerovatnim pogledima sa Maglića

Prirodne ljepote BiH: Planinarka Aida oduševila pratioce nevjerovatnim pogledima sa Maglića

Recepti s puno sira

Kako Nicole tvrdi, 'recepti s puno sira' su recept za katastrofu u ovim aparatima. Rekla je da će se, ako jelo pospete većom količinom sira prije nego što ga stavite u fritezu, gornji sloj otopiti mnogo prije nego što jelo bude gotovo. Upozoravajući da ćete ostati s 'ogromnim gnjecavim neredom', ekspertica poručuje da je najbolje da pospete željenu količinu sira otprilike dvije minute prije nego što obrok bude gotov.

Riža

Ona je otkrila i kako riža također nikada ne ispadne dobro kad se kuha u fritezi, čak i ako imate nekakav 'poseban umetak' koji tvrdi da će riješiti problem. "Nikada se neće skuhati ravnomjerno", navela je.

@itsnicolejaques

Just don’t, #airfryer #airfryermaster #airfryerrecipes #airfryertiktok #airfryerrecipe #airfryerhacks #airfryerhacks101 #airfryerhacksandtricks #airfryeradventures #airfryerqueen

♬ ily (i love you baby) - Surf Mesa

Krofna-kolač

Njena treća i posljednja zabrana je recept koji je preplavio društvene mreže, 'krofna-kolač' -  slatka poslastica koja se uvelike oslanja na prženje u dubokom ulju. Nicole je objasnila da ovo upozorenje vrijedi za one koji su skloni korištenju malo kisele pavlake u receptu.

"Kisela pavlaka u gustom tijestu od šećera i brašna jednostavno postane neuspjeh u fritezi. Nemojte ovo pokušavati", dodala je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije