Jeftin kuhinjski sastojak brzo će uništiti korov u šljunku: Kažu da je bolji od sirćeta

1
Radiosarajevo.ba
Jeftin kuhinjski sastojak brzo će uništiti korov u šljunku: Kažu da je bolji od sirćeta
Foto: Pexels / Mnogi rade ovu grešku

Širenje korova u jesen može biti pravi košmar za vrtlara, posebno onih koji imaju šljunčane puteve ili terase. Izloženost vremenskim uvjetima uzrokuje da korovi počnu nicati kroz šljunak.

Ako je šljunak nedavno postavljen, nema mjesta za rast korova. Međutim, s vremenom se nakuplja sediment, a korovi pronalaze prostor da se ukorijene. Teško ih je se riješiti, posebno kada izbijaju iz šljunka, jer uspijevaju u tlu bez prisutnosti vlage.

Izvještaji govore da se korovi mogu uspostaviti u svakom uglu, što znači da, čak i ako uklonite vidljive dijelove, oni se lako mogu ponovo pojaviti jer je korijenski sistem još uvijek netaknut. Postoji nekoliko načina za uklanjanje korova iz šljunka, a stručnjaci s George Davis Turfa na Instagramu preporučuju jedan jednostavan trik s kuhinjskim sastojkom.

Rade Šerbedžija imao operaciju: Putem društvenih mreža se obratio fanovima

Rade Šerbedžija imao operaciju: Putem društvenih mreža se obratio fanovima

Preporučuju: "Evo najbržeg načina za uklanjanje tih dosadnih korova. Pomiješajte kamenicu s vodom i poprskajte po šljunku." Kamenica je jedan od najboljih načina za uništavanje korova na šljunčanim površinama ako tražite dugotrajno rješenje. Kada korovi apsorbiraju so, narušava se njihov vodeni balans, što uzrokuje da se osušite i na kraju uginu.

Stručnjaci su objasnili kako to učiniti: "Rastvorite kamenicu u vodi i koristite bočicu za prskanje da nanesete smjesu na problematična područja." Ova metoda pomaže da se pokriju veće površine i osigura da so prodre u tlo, dehidrirajući korove.

Osim toga, postoji još jedan jednostavan trik koji možete primijeniti. Pomiješajte jedan dio soli s dva dijela vode i prelijte smjesu po razmacima u pločama vaše terase, vodeći računa da pokrijete sva mjesta gdje trenutno rastu korovi. Ostavite preko noći i primijetit ćete da će se korovi lako ukloniti i neće se ponovo pojaviti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije