Karfiol je dugo bio poznat kao bezličan prilog koji se najčešće kuva dok ne izgubi i ukus i teksturu. Međutim, ova skromna povrtna kultura doživljava kulinarsku renesansu, a glavna zvijezda novog trenda su tzv. "karfiol odresci", ukusno je...
Karfiol možda nije najuzbudljivije povrće na tanjiru, ali uz pravilan način pripreme može postati zvijezda obroka. Iako mnogi karfiol povezuju s blagim, gotovo bezukusnim okusom, kuhani karfiol nerijetko gubi i ono malo arome što ima – pos...
Za karfiol možemo reći da je pravi kameleon u kuhinji, jer se može pripremiti na bezbroj načina: od sirovih snackova, tradicionalnih variva, do modernijih načina pripreme poput riže od cvjetače ili pizze. Ovo ukusno povrće, prepoznatljivo...
Mnogi ljudi tokom januara pokušavaju dati priliku veganskoj prehrani, što i nije tako loša ideja s obzirom na sve mesne delicije kojima smo bili okruženi tokom prazničnih dana. Ali to ne mora značiti samo dosadne salate. Stoga preporučujem...
Karfiol sa povrćem zapečen u rerni savršen je obrok za one koji bi htjeli ukusnu hranu, ali bez mesa. Ako volite da se hranite zdravo, onda će se ovo jelo već od danas naći na vašem meniju. Za ovaj gratin od karfiola koji ćete prvo dobro s...
Ovu super namirnicu koju nutricionisti nazivaju "bijelom kraljicom zdravlja" trebamo uvrstiti u svakodnevnu prehranu jer je izuzetno korisna i zdrava. Karfiol je bogat vitaminima, mineralima, vrijednim antioksidansima i drugim važnim fitoh...
Čak i ako ne volite karfiol, pripremljen na ovaj način će vas oduševiti. Spremljen na ovakav način svi će ga jesti čak i oni kojima smeta miris karfiola dok se kuha. Tajna je u smjesi za pohovanje, koja, pored uobičajenih jaja i brašna sad...
Najnovija istraživanja govore da karfiol pomaže u smanjenju rizika od probavnih problema. Sadrži vlakna koja mogu pomoći u prevenciji probavnih stanja kao što su zatvor i upalne bolesti crijeva. Karfiol je efikasan u smanjenju rizika od h...
Zdrave i ukusne, svježe i dostupne, naminirnice jeseni možete već danas uvrstiti u svoju prehranu, piše Ordinacija.hr. 1. Jabuke // Užitak su za jelo svježe, kuhane ili pečene! Ne zaboravite jesti koru jabuke jer ona sadrži č...
Britanski naučnici ustanovili su na koji način neke vrste povrća, među kojima posebno one iz porodice kupusnjača, smanjuju rizik od razvoja raka debelog crijeva te su rezultate objavili u časopisu Immunity, prenosi britanski portal Crick....
/ Najkomentiranije
Poljski zastupnik tvrdi: "Europski eksploziv završava u američkim i izraelskim bombama"
Zimska idila u Sarajevu: Pogledajte magični video iz srca grada
Kulinarske tajne: Ovaj dodatak jelima obavezno počnite koristititi, hrani daje poseban 'šmek'
Britanija predstavila moćno lasersko oružje: Pogađa novčić sa udaljenosti od kilometar
Poruka iz Sarajeva: "Vrijeme je da BiH preraste Dejtonski mirovni sporazum"
Reprezentativka BiH Anja Hrgić osvojila bronzanu medalju na Evropskom taekwondo prvenstvu za juniore
Termički šok: Stručnjaci upozoravaju - ne perite automobile na ovoj temperaturi
Otvoren program "Suočavanje sa prošlošću": Odana počast bh. producentu Damiru Ibrahimoviću
Državljani BiH "pali" u Njemačkoj: Pogledajte šta im je sve granična policija pronašla u gepeku
Tajna savršene riže: Kako postići idealnu teksturu u samo nekoliko koraka
Nakon 11 dana na slobodi: Nicolas Sarkozy piše knjigu o zatvorskim vremenima
Požar u policijskoj stanici u Hrvatskoj: Dio grada ostao bez struje
Upozorenje građanima: U Mostaru voda nije za piće
Publika ostala dirnuta: Emina Jahović se prisjetila legendarnog Halida Bešlića
Kćerka Brucea Willisa očajna: Otkrila da je otac zbog bolesti više ne prepoznaje