Karfiol iz rerne koji će u sekundi pojesti čak i oni koji ga inače ne vole

0
Radiosarajevo.ba
Karfiol iz rerne koji će u sekundi pojesti čak i oni koji ga inače ne vole
Foto: Screenshot/YouTube / Karfiol iz rerne

Karfiol sa povrćem zapečen u rerni savršen je obrok za one koji bi htjeli ukusnu hranu, ali bez mesa.

Ako volite da se hranite zdravo, onda će se ovo jelo već od danas naći na vašem meniju. Za ovaj gratin od karfiola koji ćete prvo dobro skuhati, bit će vam potrebni još paprika i paradajz, koje je nakon dinstanja, potrebno još samo zapeći u rerni sa kačkavaljem.

Bolji i lepši ukus ovom jelu dat će brojni začini, a kada mu dodate kumin, koji iako jakog i neobičnog mirisa, zajedno sa bijelim lukom, učinit ćete vaš obrok preukusnim. Inače, ovaj recept odličan je i za vegetarijance, ali i za sve one koji žele da se zdravo hrane, piše Stvar ukusa.

Sestra preminule Džejle Drapić u teškom stanju zbog zuba: 'Liječila se kod istog stomatologa'

Sestra preminule Džejle Drapić u teškom stanju zbog zuba: 'Liječila se kod istog stomatologa'

Sastojci

  • 1 karfiol
  • 1 crveni luk
  • 2 paradajza
  • 250 g kačkavalja
  • 4 paprike
  • bijeli luk
  • korijander
  • kumin

Priprema

Posoljen karfiol sa malo kumina kuhajte u vodi 15 minuta dok ne postane mekan.

Kulinarski užitak: Recept za savršen gulaš

Kulinarski užitak: Recept za savršen gulaš

U malo prodinstan luk stavite sitno isjeckanu papriku, izrendan paradajz, pobiberite i dodajte kumin, papriku u prahu, bijeli luk i nastavite da dinstatate.

Za to vreijme procijeđen karfiol prelijte sa malo ulja, zgnječite ga viljuškom, dodajte korijander i dobro promiješajte.

U pleh za pečenje sipajte prvo izgnječen karfiol, zatim smjesu od paprike i paradajza dobijenu dinstanjem, a onda narendajte kačkavalj i pecite u rerni 25 minuta na 250°C.

Pogledajte detaljnu pripremu na snimku:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije