Kulinarski užitak: Recept za savršen gulaš

0
Radiosarajevo.ba
Kulinarski užitak: Recept za savršen gulaš
Pixabay / Gulaš, ilustracija

Ovo jelo je jako fino i zdravo, a s ovim receptom oduševit ćete mnoge.
 
Gulaš je mnogima jedno od omiljenih jela na kašiku. Ukusan i fin u svako godišnje doba, a posebno nakon napornog radnog dana. No kako napraviti savršen gulaš?

Evo recepta! 

Sastojci: 

  • 800 g juneće plećke
  • 800 grama luka
  • 6 češnja češnjaka
  • 2 srednje mrkve
  • 250 g pasiranog paradajza
  • svježi peršin
  • maslinovo ulje
  • 3 kašike slatke crvene paprike
  • sol
  • biber
  • čili papričice
  • lovorov list

Priprema:

Prvo na zagrijano maslinovo ulje dodajte nasjeckani luk. odmah dodajte i na kockice narezano meso. Poklopite i pustite da se dinsta 15 minuta. Promiješajte meso i luk da se sjedine. Poklopite i pustite 15-20 min da krčka na laganoj vatri. Peršin i češnjak sameljite u blenderu tako da dobijete paštetu. Odvojite otprilike jednu kašiku koja će vam kasnije biti potrebna za gulaš, a ostatak čuvajte u zamrzivaču i iskoristite za druga jela.

Hiljade ljudi na protestima protiv slovačkog premijera Fica: "Njegov plan je prijetnja demokratiji!"

Hiljade ljudi na protestima protiv slovačkog premijera Fica: "Njegov plan je prijetnja demokratiji!"

Poslije otprilike 35 minuta dinstanja u gulaš dodajte sitno nasjeckanu mrkvu. Gulaš bi sada već trebao dobiti na gustoći. Poklopite ga i pustite da se dinsta još otprilike sat i pol. Meso je sada kuhano te je gulaš potrebno još samo začiniti.

Dodajte sol, papar, crvenu papriku, po želji malo čilija i pasirani paradajz. Dodajte i kašiku paštete koju ste prethodno napravili pa sve dobro promiješajte. U gulaš dodajte lovorov list i pustite da se krčka desetak minuta. Gulaš će se izvrsno slagati s domaćim krompirskim njokama, tjesteninom, piše Večernji list.

To je to, prijatno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije