Nesvakidašnje i lagano: Paprike punjene kačkavaljem i paradajzom
Ako niste sigurni šta biste pripremili za jelo, a željeli biste nešto ukusno, lagano, nesvakidašnje i jednostavno, onda je ovo recept za vas.
Donosimo vam paprike punjene sirom, kačkavaljem i paradajzom, idealno za ljetne dane, bilo za ručak ili večeru
Potrebno vam je:
paprike - 10 komada
kačkavalj - 150 g
sir - 200 g
paradajz - 1 komad
krem sir - 1 kašika
majoneza - 1 kašika
jaja - 2 komada
peršun
mirođija
Pripema:
1. Paprike operite i isijecite po dužini. Pažljivo očistite od sjemenki. Kačkavalj isijecite na sitne kocke. Sir namrvite. Paradajz ogulite i isijecite na sitno.
2. Sve stavite u posudu i dodajte jaja, isječen peršun i mirođiju. Smjesu promiješajte.
3. Paprike punite smjesmom uz pomoć kašike. Poredajte ih u posudu za pečenje postavljenu papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 180 stepeni Celzijusa dok se paprike ne porumene, prenosi Bonapeti.
Servirajte sa svježom salatom.
Uživajte!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.