"Muški kolač" gotov za deset minuta: Nema pečenja, kora, slojeva..., a preukusan je

Radiosarajevo.ba
"Muški kolač" gotov za deset minuta: Nema pečenja, kora, slojeva..., a preukusan je
FOTO: Pixabay / Ilustracija

Dolaze vam gosti, vrućina, ne peče vam se ništa, a vi želite brzinski nešto slatko ili pripremate večeru u dvoje, a ponestaje vam vremena i niste baš ‘naj’ u kuhinji – brzinski bounty kolač ono je što vam treba!

Jednostavni i uobičajeni sastojci daju odličnu kombinaciju, zbog čega je ovaj desert toliko zahvalan – teško da ćete pogriješiti, jer većina voli upravo ovu kombinaciju!

Desert ne nosi naziv "muški kolač", ali mu dajemo taj nadimak, jer za njega uistinu nije potrebno nikakvo kulinarsko umijeće, izrazito je jednostavan za napraviti, nema pečenja kora, nema bezbroj slojeva, hrpe prljavih zdjela i brige hoće li vam kolač uspjeti, piše dnevno.hr. 

Potrebno vam je svega 10-ak minuta, a rezultat je vrhunski! Idealan je desert za goste koji su se kasno najavili ili impresivnu večeru u dvoje usprkos tome što jedva znate čemu služi kuhača – uz ovaj recept to će i dalje ostati vaša mala tajna!

SASTOJCI:

Podloga:

150 gr mljevenog keksa
100 ml mlijeka
100 gr omekšalog margarina ili maslaca
80 gr šećera
100 gr otopljene čokolade za kuhanje

Krema:

700 ml mlijeka
120 gr griza
80 gr šećera
180 gr kokosa

GANACHE:

150 gr čokolade za kuhanje
150 ml vrhnja za šlag

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije