Savjet za ručak - pita krompiruša. Tajni recept stručnjaka koji morate da probate
Ukoliko danas planirate za ručak pitu sa krompirom, mi vam donosimo sjajan recept, a krompiruša bi trebala biti ukusnija od onih iz buregdžinica.
Za tu krompirušu vam je potrebno:
3 krompira
1 veća mrkva
1 praziluk
1 veza mladog luka (po želji)
Recept za hercegovačku izlivaču: Ukusan i jeftin ručak koji miriše na djetinjstvo
Dječak nije mogao sakriti emocije kada je dobio poklon od brata, njegova reakcija dirnula mnoge
ulje
so
biber mljeveni
malo suhog začina
500 grama tanjih gotovih kora
Priprema:
Luk isjeći na krugove i propržiti 2-3 minuta. Staviti soli, začina i bibera. Krompir i mrkvu izrendati, pa proprženi luk sipati na krompir i rukama izjednačiti.
Koru premazati uljem, pa staviti drugu preko nje. Uzeti jednom rukom krompira i rasporediti po kori, kao i na ivice. Saviti ivice i uviti.
Redati u podmazan pleh. Kad sve potrošite kore premazati i isijeći na manje rolate. Peći na 200 stepeni oko 40-45 minuta.
Kad porumeni, izvaditi još malo isjeći makazama za tu namjenu i služiti toplu krompirušu.
Prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.