Nemate ideju šta kuhati za ručak? Preporučujemo vam ukusni juneći gulaš

0
Radiosarajevo.ba
Nemate ideju šta kuhati za ručak? Preporučujemo vam ukusni juneći gulaš

Juneći gulaš je sjajno i praktično jelo, a ukus će vas oduševiti. Svako ima neku verziju, razlika je samo u sitnicama.

Za juneći gučaš potrebno vam je nekoliko sastojaka:

  • 60 dekagrama junećeg buta
  • dvije glavice luka
  • tri čehne bijelog luka
  • biber
  • so
  • jedna kašika vegete
  • pola kaščice mljevene crvene paprike (po želji)
  • 5 dl pire rajčice
  • 1.5 l vode
  • lovorov list
  • peršun
  • jedna kašika mrvica hljeba

Gulaš ćete pripremiti na sljedeći način:

Titove brigade lopatom izgradile 242 km pruge za 7 mjeseci, vlast danas ne umije popraviti 80 metara

1.Luk i bijeli luk narezati na sitno ili staviti u sjeckalicu da se dobro usitne, pa popržiti na malo ulja. Dok se prži luk ukoliko je potrebno dolijevati vodu da ne zagori.

2.Kad je luk gotov, dodati meso, so, biber i pržiti dok ne dobije lijepu boju, zatim dodati vegete, peršuna i lovorov list. Nekoliko minuta miješati, pa dodati paradajz pire i vode da bude u visini prst-dva preko mesa.

Slani doručak je najbolji izbor: Napravite ukusnu tortilju s povrćem

3.Kuhati oko 40 minuta do sat vremena te na kraju dodati veliku kašiku mrvica hljeba, pa kuhati još 10-15 minuta, prenosi Coolinarika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak