Nemate ideju šta kuhati za ručak? Preporučujemo vam ukusni juneći gulaš
Juneći gulaš je sjajno i praktično jelo, a ukus će vas oduševiti. Svako ima neku verziju, razlika je samo u sitnicama.
Za juneći gučaš potrebno vam je nekoliko sastojaka:
- 60 dekagrama junećeg buta
- dvije glavice luka
- tri čehne bijelog luka
- biber
- so
- jedna kašika vegete
- pola kaščice mljevene crvene paprike (po želji)
- 5 dl pire rajčice
- 1.5 l vode
- lovorov list
- peršun
- jedna kašika mrvica hljeba
Gulaš ćete pripremiti na sljedeći način:
Titove brigade lopatom izgradile 242 km pruge za 7 mjeseci, vlast danas ne umije popraviti 80 metara
1.Luk i bijeli luk narezati na sitno ili staviti u sjeckalicu da se dobro usitne, pa popržiti na malo ulja. Dok se prži luk ukoliko je potrebno dolijevati vodu da ne zagori.
2.Kad je luk gotov, dodati meso, so, biber i pržiti dok ne dobije lijepu boju, zatim dodati vegete, peršuna i lovorov list. Nekoliko minuta miješati, pa dodati paradajz pire i vode da bude u visini prst-dva preko mesa.
Slani doručak je najbolji izbor: Napravite ukusnu tortilju s povrćem
3.Kuhati oko 40 minuta do sat vremena te na kraju dodati veliku kašiku mrvica hljeba, pa kuhati još 10-15 minuta, prenosi Coolinarika.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.