Slani doručak je najbolji izbor: Napravite ukusnu tortilju s povrćem
Pravi odabir doručka pomaže u održavanju normalnog nivoa šećera u krvi, holesterola i krvnog pritiska.
Shodno tome, vrsta namirnica koje jedemo odmah ujutro čini veliku razliku.
Umjesto slatkih varijanti doručka koje sadrže velike količine ugljikohidrata i utiču na brzo skakanje šećera u krvi, bolje se odlučiti za slanu varijantu jer je ona bogatija proteinima te nas tako na duži period čini sitima.
Barceloni prijeti katastrofa, pogledajte kako avioni ‘plivaju‘ po aerodromu
Slatke varijante ujedno su prepune praznih kalorija, dok slani doručak može sadržiti veće količine povrća koje doručak čine voluminoznijim, ali ne i kaloričnijim.
Također, slani doručak sadrži i veću količinu vlakana nužnih za zdravlje.
Recept dana: Pečeni patlidžani sa sirom
Donosimo vam odličan recept za tortilju s povrćem koju možete brzo pripremiti, a odlična je stvar što se za nadjev mogu iskoristiti i ostaci od jučerašnjega dana, piše Sensa.
Sastojci:
- 2 jaja
- prstohvat morske soli
- prstohvat crnog bibera
- 1 kašičica ghee maslaca
Sastojci za nadjev:
- ¼ avokada
- sezonska salata
- kuhano povrće po želji
Brzo, zdravo i jednostavno: Napravite čokoladni kolač od samo četiri sastojka - bez šećera i putera
Priprema:
- Zagrijte tavu srednje veličine s ghee maslacem.
- Umutite jaja i začine.
- Ulijte smjesu u tavu i pecite na vatri dok ne bude gotovo (nema potrebe za okretanjem).
- Ispečena jaja stavite na veliki tanjur i dodajte sastojke za nadjev.
- Sve to zarolajte i pojedite kao burrito!
Prijatno!!!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.