Recept dana: Pečeni patlidžani sa sirom
Radiosarajevo.ba
Pored tikvica, ljetno povrće kao idelan izbor jesu patlidžani.
Iako se najviše preferiraju u turskoj kuhinji, nisu toliko "strani" našim domaćima.
U stalnoj potrazi za novim receptima, pogotovo ljeti, bilo koje povrće pečeno, dinstano ili grilovano je super izbor, a tej ako uz to dodate malo sira...
Meteorolozi u BiH se hitno oglasili i objavili narandžasto upozorenje: "Budite spremni!"
Patlidžani sa sirom
Sastojci:
- 2 srednja patlidžana
- paradajz sos sa bosiljkom
- žuti sir ili mozzarella
- so
Priprema:
- Patlidžane ne guliti nego oprati i isječi na kolutove. Malo se mogu posoliti i ostaviti par minuta da odstoje ukoliko su stariji (za mlade patlidžane i ne mora jer nisu gorki).
Savršeno jelo za ljetne večeri: Mesne okruglice sa tjesteninom
- Za to vrijeme izmiksati paradajz sos, a u njega dodati malo soli.
- Sir isjeći na šnite.
- Tepsiju ili vatrostalnu posudu pouljiti i poredati patlidžane (ako ste ih solili onda oprati i ocjediti).
- Staviti po kašiku paradajz sosa i preko sir.
- Peći u rerni dok se sir zapeče i omekani patlidžan 20-30 minuta na 180 do 200 stepeni.
Jelo poslužite toplo, uz miks salatu, piše Coolinarika.
Prijatno!!!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.
/ Najčitanije
/ Komentari
Prikaži komentare (0)