Recept dana: Pečeni patlidžani sa sirom
Radiosarajevo.ba
![Recept dana: Pečeni patlidžani sa sirom](https://storage.radiosarajevo.ba/article/507204/871x540/patlidzani-sir-recepti-kuhanje.jpg?v1690967259)
Pored tikvica, ljetno povrće kao idelan izbor jesu patlidžani.
Iako se najviše preferiraju u turskoj kuhinji, nisu toliko "strani" našim domaćima.
U stalnoj potrazi za novim receptima, pogotovo ljeti, bilo koje povrće pečeno, dinstano ili grilovano je super izbor, a tej ako uz to dodate malo sira...
![Zlatko Dizdarević: Politika protiv historije](https://storage.radiosarajevo.ba/article/579074/300x185/zlatko_dizdarevic_juni2019_FB222.jpg?v1739714766)
Zlatko Dizdarević: Politika protiv historije
Patlidžani sa sirom
Sastojci:
- 2 srednja patlidžana
- paradajz sos sa bosiljkom
- žuti sir ili mozzarella
- so
Priprema:
- Patlidžane ne guliti nego oprati i isječi na kolutove. Malo se mogu posoliti i ostaviti par minuta da odstoje ukoliko su stariji (za mlade patlidžane i ne mora jer nisu gorki).
![Savršeno jelo za ljetne večeri: Mesne okruglice sa tjesteninom](https://storage.radiosarajevo.ba/article/507059/300x185/mesne-okruglice-tjestenina-recepti-kuhinja.jpg?v1690884203)
Savršeno jelo za ljetne večeri: Mesne okruglice sa tjesteninom
- Za to vrijeme izmiksati paradajz sos, a u njega dodati malo soli.
- Sir isjeći na šnite.
- Tepsiju ili vatrostalnu posudu pouljiti i poredati patlidžane (ako ste ih solili onda oprati i ocjediti).
- Staviti po kašiku paradajz sosa i preko sir.
- Peći u rerni dok se sir zapeče i omekani patlidžan 20-30 minuta na 180 do 200 stepeni.
Jelo poslužite toplo, uz miks salatu, piše Coolinarika.
Prijatno!!!
![Radiosarajevo.ba](https://radiosarajevo.ba/assets/img/rsa-box-logo.png)
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.
/ Najčitanije
/ Komentari
Prikaži komentare (0)