Ne znate šta kuhati: Za današnji ručak priremite zapečene patlidžane u tepsiji

1
Radiosarajevo.ba
Ne znate šta kuhati: Za današnji ručak priremite zapečene patlidžane u tepsiji
Foto: Coolinarika / Zapečeni patlidžani

Povrće, koje god, uvijek je dobar izbor pa i u ljetnim danima. 

Kada nemate puno vremena, a željni se patlidžana na neki način, donosimo vam najbolji recept koji garantira neodoljiv ukus, a jako jednostavnu i brzu pripremu. 

Zapečeni patlidžani

Na aerodromu u Sarajevu oduzeta veća količina neprijavljenog novca u ličnom prtljagu

Na aerodromu u Sarajevu oduzeta veća količina neprijavljenog novca u ličnom prtljagu

Sastojci: 

  • po potrebi patlidžana
  • 4 - 5 kom. jaja
  • 2 kašike pavlake
  • 1/2 kesice parmezana
  • malo peršuna
  • po potrebi čen bijelog luka
  • malo soli, vegete
  • po potrebi brašna (za uvaljati patlidžane)
  • malo ulja (za pomastiti tepsiju)

Preljev za patlidžane:

  • 3 kom jaja
  • 1/2 šolje slatkog mlijeka
  • 1 kašika brašna
Jedna od najboljih: Neodoljiva tarhana čorba po domaćoj recepturi

Jedna od najboljih: Neodoljiva tarhana čorba po domaćoj recepturi

  • 1/2 kesice parmezana
  • 1 velika kašika origana
  • malo soli

Priprema: 

  • Patlidžane očistiti, rezati na šnite, posoliti i ostaviti 20ak minuta da odstoje. Staviti ih pod mlaz vode i dobro ih iscijediti.
  • Pripremljene patlidžane uvaljati u brašno i složiti u pouljenu tepsiju.
Recept dana: Jeste li probali Puf Puf burek?

Recept dana: Jeste li probali Puf Puf burek?

  • Staviti tepsiju u rernu na 200 stepeni da se patlidžani peku dok porumene, pred kraj zaliti ih smjesom od jaja, pavlake, parmezana i vegete te dalje peći u rerni dok se pomenuta smjesa zapeče.
     
    Posluživanje: 

Zapečene patlidžane pospite sitno sjecanim peršunom i bijelim lukom. Gotovo jelo ostaviti da se ohladi, izrežite na komade i poslužite, piše Coolinarika.

Prijatno!!! 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije