Ideja za nedjeljni ručak: Krompir čorba sa piletinom

2
Radiosarajevo.ba
Ideja za nedjeljni ručak: Krompir čorba sa piletinom
Foto: Printscreen / Čorba sa krompirom

Ukoliko nemate ideju šta da spremate za ručak ove nedjelje, donosimo vam recept ukusan, brz i zdrav obrok koji će se svima dopasti.

Za pripremu je dovoljno pola sata, a sastojke već imate kod kuće.

Sastojci:

500 g pilećih prsa
jedna glavica luka
2 – 3 čehna bijelog luka
2 mrkve
pola kilograma krompira
začini (so, biber, vegeta, crvena paprika, povrtna kocka)
brašno

Banana italijanskog umjetnika zalijepljena selotejpom prodata za 6.200.000 dolara

Banana italijanskog umjetnika zalijepljena selotejpom prodata za 6.200.000 dolara

Malo ko zna kako se zapravo pravi zaprška: Tajna koja je poznata samo pravim majstorima

Malo ko zna kako se zapravo pravi zaprška: Tajna koja je poznata samo pravim majstorima

Priprema:

Na malo ulja propržite luk i bijeli luk. Kad postane staklast, dodajte pileća prsa izrezana na kockice i mrkvu. Propržite sve zajedno, dodajte povrtnu kocku, čašu vode i kuhajte.

Kad je meso omekšalo, dodajte još povrća po želji i krompir izrezan na kockice. Dolijte još vode i kuhajte 20 minuta, odnosno dok se krompir ne skuha. Posolite po potrebi. Kad je čorba skoro gotova, pripremite zapršku.

Na malo ulja propržite začinsku papriku, dodajte brašno i brzo miješajte da se ne zgrudva. Dolijte vode iz čorbe i miješajte dok ne proključa. Zatim zapršku prelijte u čorbu, promiješajte i nastavite kuhati još desetak minuta. Čorbu pred kraj začinite biberom, peršunom i čilijem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije