Ideja za nedjeljni ručak: Krompir čorba sa piletinom
Ukoliko nemate ideju šta da spremate za ručak ove nedjelje, donosimo vam recept ukusan, brz i zdrav obrok koji će se svima dopasti.
Za pripremu je dovoljno pola sata, a sastojke već imate kod kuće.
Sastojci:
500 g pilećih prsa
jedna glavica luka
2 – 3 čehna bijelog luka
2 mrkve
pola kilograma krompira
začini (so, biber, vegeta, crvena paprika, povrtna kocka)
brašno
Banana italijanskog umjetnika zalijepljena selotejpom prodata za 6.200.000 dolara
Malo ko zna kako se zapravo pravi zaprška: Tajna koja je poznata samo pravim majstorima
Priprema:
Na malo ulja propržite luk i bijeli luk. Kad postane staklast, dodajte pileća prsa izrezana na kockice i mrkvu. Propržite sve zajedno, dodajte povrtnu kocku, čašu vode i kuhajte.
Kad je meso omekšalo, dodajte još povrća po želji i krompir izrezan na kockice. Dolijte još vode i kuhajte 20 minuta, odnosno dok se krompir ne skuha. Posolite po potrebi. Kad je čorba skoro gotova, pripremite zapršku.
Na malo ulja propržite začinsku papriku, dodajte brašno i brzo miješajte da se ne zgrudva. Dolijte vode iz čorbe i miješajte dok ne proključa. Zatim zapršku prelijte u čorbu, promiješajte i nastavite kuhati još desetak minuta. Čorbu pred kraj začinite biberom, peršunom i čilijem.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.