Prijedlog ručka za vikend: Recept za savršeni mađarski gulaš
![Prijedlog ručka za vikend: Recept za savršeni mađarski gulaš](https://storage.radiosarajevo.ba/article/477958/871x540/gulas_gljive_fr.jpg?v1671198898)
Bez dobrog domaćega kiselog kupusa i mirisne mljevene paprike nema ni finog sekeli gulaša (mađ. szekely), specijaliteta mađarske kuhinje.
Slavni gulaš odavno je prešao granice zahvaljujući gurmanima kojima se sviđa kombinacija sočnog mesa i kiselog kupusa.Priprema se na brojne načine – s minimalno "soka" ili kao supa.
Neki će kuhari gulaš poslužiti s kuhanim krompirom ili naribati tijesto od brašna i jaja pa skuhati malu okruglu tjesteninu.
![Zlatko Dizdarević: Politika protiv historije](https://storage.radiosarajevo.ba/article/579074/300x185/zlatko_dizdarevic_juni2019_FB222.jpg?v1739714766)
Zlatko Dizdarević: Politika protiv historije
![Mekane i ukusne: Kiflice gotove za 20 minuta idealne za nedjeljnji doručak](https://storage.radiosarajevo.ba/article/477421/300x185/kiflice-yt-111222.jpg?v1670741818)
Mekane i ukusne: Kiflice gotove za 20 minuta idealne za nedjeljnji doručak
Odličan prilog su i restani krompir i palenta. Uz gulaš slobodno stavite na stol i kiselo vrhnje.
Sastojci za sekeli gulaš:
1 kg junetine
1 kg kiseloga kupusa
3 manje glavice luka
2 kašike slatke mljevene paprike
2 lovorova lista
papar
1 kašike šećera
![Zavirite u restorane koji očaravaju historijom: Izdvojili smo 20 najboljih](https://storage.radiosarajevo.ba/article/477129/300x185/asci-bacaksiz-in-afyonkarahisar-turkey.jpg?v1670432531)
Zavirite u restorane koji očaravaju historijom: Izdvojili smo 20 najboljih
Priprema sekeli gulaša:
Dodajte sjeckani luk i pržite dok ne posmeđi, ali pazite da ne zagori.
Dodajte mu začine i prelijte s malo vode.
U drugoj tavi ili loncu popržite meso narezano na kockice.
![Ideja za brz i jeftin ručak: Sve sastojke imate kod kuće](https://storage.radiosarajevo.ba/article/476968/300x185/spagete-povrce-rucak-pexel-061222.jpg?v1670315630)
Ideja za brz i jeftin ručak: Sve sastojke imate kod kuće
Nakon nekoliko minuta dodajte mu pirjani luk zajedno s tekućinom.
Pirjajte podlijevajući s malom količinom vode.
Kiseli kupus narežite na trakice i popržite na tavi sa kašikom šećera.
![Tradicionalno bosansko jelo: Recept za najbolju krajišku kvrgušu](https://storage.radiosarajevo.ba/article/475989/300x185/kvrgusa.jpg?v1669370345)
Tradicionalno bosansko jelo: Recept za najbolju krajišku kvrgušu
Kad je meso napola skuhano, dodajte mu sjeckani kupus.
Pirjajte dok meso i kupus omekšaju pa izvadite lovorov list.
Probajte i posolite prema potrebi. Poslužite s prilogom prema želji.
![Radiosarajevo.ba](https://radiosarajevo.ba/assets/img/rsa-box-logo.png)
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.