Prijedlog ručka za vikend: Recept za savršeni mađarski gulaš

1
Radiosarajevo.ba
Prijedlog ručka za vikend: Recept za savršeni mađarski gulaš
Foto: Fini recepti / Gulaš kao dobar ručak

Bez dobrog domaćega kiselog kupusa i mirisne mljevene paprike nema ni finog sekeli gulaša (mađ. szekely), specijaliteta mađarske kuhinje.

Slavni gulaš odavno je prešao granice zahvaljujući gurmanima kojima se sviđa kombinacija sočnog mesa i kiselog kupusa.Priprema se na brojne načine – s minimalno "soka" ili kao supa.

Neki će kuhari gulaš poslužiti s kuhanim krompirom ili naribati tijesto od brašna i jaja pa skuhati malu okruglu tjesteninu.

Milić Vukašinović prozvao Bregovića: "Ko se druži sa mekinjama, pojedu ga svinje"

Milić Vukašinović prozvao Bregovića: "Ko se druži sa mekinjama, pojedu ga svinje"

Mekane i ukusne: Kiflice gotove za 20 minuta idealne za nedjeljnji doručak

Mekane i ukusne: Kiflice gotove za 20 minuta idealne za nedjeljnji doručak

Odličan prilog su i restani krompir i palenta. Uz gulaš slobodno stavite na stol i kiselo vrhnje.

Sastojci za sekeli gulaš:

1 kg junetine

1 kg kiseloga kupusa

3 manje glavice luka

2 kašike slatke mljevene paprike

2 lovorova lista

papar

1 kašike šećera

Zavirite u restorane koji očaravaju historijom: Izdvojili smo 20 najboljih

Zavirite u restorane koji očaravaju historijom: Izdvojili smo 20 najboljih

Priprema sekeli gulaša:

Dodajte sjeckani luk i pržite dok ne posmeđi, ali pazite da ne zagori.

Dodajte mu začine i prelijte s malo vode.

U drugoj tavi ili loncu popržite meso narezano na kockice.

Ideja za brz i jeftin ručak: Sve sastojke imate kod kuće

Ideja za brz i jeftin ručak: Sve sastojke imate kod kuće

Nakon nekoliko minuta dodajte mu pirjani luk zajedno s tekućinom.

Pirjajte podlijevajući s malom količinom vode.

Kiseli kupus narežite na trakice i popržite na tavi sa kašikom šećera.

Tradicionalno bosansko jelo: Recept za najbolju krajišku kvrgušu

Tradicionalno bosansko jelo: Recept za najbolju krajišku kvrgušu

Kad je meso napola skuhano, dodajte mu sjeckani kupus.

Pirjajte dok meso i kupus omekšaju pa izvadite lovorov list.

Probajte i posolite prema potrebi. Poslužite s prilogom prema želji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije