Jedna od najboljih: Neodoljiva tarhana čorba po domaćoj recepturi

0
Radiosarajevo.ba
Jedna od najboljih: Neodoljiva tarhana čorba po domaćoj recepturi
Foto: Coolinarika / Tarhana čorba

Pred vama je jedan tradicionalni recept za ljetnu čorbicu, a za vas smo ovaj put izabrali neodoljivu tarhanu. 

Bilo da je služite prije glavnog jela ili samu, nećete pogriješiti. 

Sastojci:

Đoković se rasplesao na Severininom koncertu: Popeo se na pozornicu i potpuno "ukrao" show

Đoković se rasplesao na Severininom koncertu: Popeo se na pozornicu i potpuno "ukrao" show

  • 1 supena kašika putera
  • 1 supena kašika brašna
  • 2 zrela paradajza
  • 100 gr tarhane
  • 1,5 l supe mesne (goveđe)
Recept dana: Jeste li probali Puf Puf burek?

Recept dana: Jeste li probali Puf Puf burek?

Priprema:

  • Ukoliko stavljate svježi paradajz izribati ga da se dobije sok.
  • Na rastopljenom maslacu propržiti brašno.
  • U zapršku od brašna dodati sok od paradajza pa sve dodati u supu.
Mekano, ukusno i sočno meso: Ovo je najbolja marinada za piletinu s roštilja

Mekano, ukusno i sočno meso: Ovo je najbolja marinada za piletinu s roštilja

  • Staviti da se prokuha. Dodati tarhanu i kuhati još 20 - 30 minuta na jako laganoj vatri.
  • Servirati posuto biberom i alevom paprikom. 

Za ljubitelje peciva, poslužite tamno integralno, piše Coolinarika.

Prijatno!!!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije