Jedna od najboljih: Neodoljiva tarhana čorba po domaćoj recepturi
Radiosarajevo.ba
Pred vama je jedan tradicionalni recept za ljetnu čorbicu, a za vas smo ovaj put izabrali neodoljivu tarhanu.
Bilo da je služite prije glavnog jela ili samu, nećete pogriješiti.
Sastojci:
Konobarice pronašle 400.000 eura, pa uradile neočekivano: "Ovo nam je najveća nagrada"
- 1 supena kašika putera
- 1 supena kašika brašna
- 2 zrela paradajza
- 100 gr tarhane
- 1,5 l supe mesne (goveđe)
Recept dana: Jeste li probali Puf Puf burek?
Priprema:
- Ukoliko stavljate svježi paradajz izribati ga da se dobije sok.
- Na rastopljenom maslacu propržiti brašno.
- U zapršku od brašna dodati sok od paradajza pa sve dodati u supu.
Mekano, ukusno i sočno meso: Ovo je najbolja marinada za piletinu s roštilja
- Staviti da se prokuha. Dodati tarhanu i kuhati još 20 - 30 minuta na jako laganoj vatri.
- Servirati posuto biberom i alevom paprikom.
Za ljubitelje peciva, poslužite tamno integralno, piše Coolinarika.
Prijatno!!!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.
/ Najčitanije
/ Komentari
Prikaži komentare (0)